Με μια νέα δήλωση - στήριξη προς τη Χρυσή Αυγή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ταράζει τα νερά. Σχολιάζοντας τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα ο Μητροπολίτης την χαρακτήρισε ως κατακριτέα και ασυγχώρητη. Ωστόσο αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, εξέφρασε το θυμό του γιατί όπως αναφέρει, τους είχε πει να γίνουν μια γλυκιά ελπίδα για τους πολίτες και εκείνοι δεν τον άκουσαν και πήραν τον κατήφορο!

Ο Μητροπολίτης της πόλης του Ολοκαυτώματος δίχως ίχνος ντροπής επιμένει να στηρίζει ανοικτά την Χρυσή Αυγή ακόμη και μετά την τραγική δολοφονία του άτυχου άνδρα στο Κερατσίνι, λέγοντας πως «στους κόλπους της υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα» τα οποία ήρθε η ώρα «να αναλάβουν τον ρόλο που τους ανήκει»...

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύτηκε στο dogma.gr  ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος δήλωσε:

Εγράψαμε παλαιότερα, ότι εάν η Χρυσή Αυγή διορθώσει μερικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της και εάν επίσης διορθώσει μερικές περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς ωρισμένων τουλάχιστον Μελών της, θα μπορούσε να αναδειχθεί η "γλυκειά ελπίδα" στους δυσχειμέρους τούτους καιρούς, τους οποίους διερχόμεθα! 

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ! Και να το αποτέλεσμα! Εισπράττουν πλέον την γενική κατακραυγή! Εν τούτοις στούς κόλπους της Χρυσής Αυγής υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα! Ας αναλάβουν, λοιπόν, τον ρόλο, που τους ανήκει! Καί μάλιστα χωρίς αναβολή, αφού τώρα πιά τους πήρε ο κατήφορος! 

Αλλοιώς ο Θεός ας βάλει το χέρι Του! Ο Θεός πλέον σώζοι την Ελλάδα από τον καταστροφικό κατήφορο του εθνικού διχασμού!

Α.Κ.