Με έναν… απρόσμενο πονοκέφαλο ήρθε αντιμέτωπη η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σήμερα το πρωί ενόψει της σημερινής της συνέντευξης Τύπου, και εν μέσω των σεναρίων για τους πιθανούς εταίρους των Χριστιανοδημοκρατών μετά τη σαρωτική εκλογική τους νίκη.

Έτσι λοιπόν, έχοντας στην άκρη του μυαλού της το γεγονός ότι οι Γερμανοί τείνουν να περιγράφουν τους συνασπισμούς χρησιμοποιώντας τα χρώματα των κομμάτων που τους συγκροτούν η σιδηρά κυρία της Γερμανίας βρέθηκε όπως είπε στους δημοσιογράφους σε ένα μεγάλο δίλημμα: Τι να φορέσει ώστε να μην περάσει κάποιο κρυφό μήνυμα για τις προτιμήσεις της!

«Σήμερα το πρωί κοίταζα στη γκαρνταρόμπα μου και σκεφτόμουν: Το κόκκινο αποκλείεται, το ζωηρό πράσινο δεν είναι καλό, το μπλε το έβαλα χθες, τι θα κάνω; Έτσι αποφάσισα να επιλέξω κάτι πολύ ουδέτερο», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ, προκαλώντας τα γέλια των δημοσιογράφων.

Βεβαίως, καλά είναι τα αστειάκια ειδικά τώρα που η προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη νίκη του συνασπισμού της, ωστόσο η Μέρκελ δεν κρίνεται για την αίσθηση του χιούμορ της, αλλά για την πολιτική που θα ακολουθήσει (…ή θα συνεχίσει να ακολουθεί). 

Κυρίως όμως θα κριθεί από το πως οι όποιες αποφάσεις της θα επηρεάσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή των Ευρωπαϊκό Νότο. Και όσο η Μέρκελ επιμένει στη γραμμή λιτότητας στις χώρες αυτές, λίγοι είναι που γελάνε από τις «χαριτωμενιές» της.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.