Η πολιτική στρατηγική και οι επιδιώξεις του Νίκου Δένδια αποτελούν αυτή τη στιγμή σημείο ενδιαφέροντος στο εσωτερικό της ΝΔ. Πολλοί θεωρούν ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης βάζειτις βάσεις για πολύ ψηλά στο μέλλον και γι’ αυτό έχει αρχίσει η μάχη της φθοράς.

Οι κινήσεις που κάνει στο πεδίο της ΕΛ.ΑΣ, όπως τον αποκεφαλισμό σειράς στελεχών της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της διερεύνησης των σχέσεων της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή, συνδέονται ευθέως για αρκετά κεντρικά στελέχη της ΝΔ, με την απόφασή του να δημιουργήσει ηγετικό προφίλ για την επόμενη μέρα. 

Ο Ν. Δένδιας ανέκαθεν είχε την στήριξη του Αντώνη Σαμαρά σε πολλά επίπεδα. Ο Πρωθυπουργός του δίνει απλόχερα ότι χρειάζεται και δεν τον θεωρεί απειλή. Ξέρει πολύ καλά ότι από την επιτυχία του στο υπουργείο, έχει και αυτός να κερδίσει.

Το ίδιο κατανοεί και ο Ν. Δένδιας, αφού αναγνωρίζει ότι από τις επιτυχίες του, θα κριθούν πολλά και για την πολιτική του πορεία στο μέλλον. Όπως λένε και οι αγγλομαθείς, είναι μια παρτίδα «win-win», δηλ. κερδίζεις-κερδίζω.

Παρά τις φωνές και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ, ο Δένδιας προχωρεί με φόντο και τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αθηναίων, ενώ βλέπει και μακρύτερα.

Διατηρεί καλές σχέσεις με το καραμανλικό στρατόπεδο και έχει σταθερή επικοινωνία με βασικά στελέχη της καραμανλικής περιόδου. Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν εμπλέκονται σε συζητήσεις σχετικά με τη δελφινομαχία, δεν περνάνε απαρατήρητες οι κινήσεις Δένδια.

Την ίδια στιγμή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ πολλοί συζητούν για τη στρατηγική του και διερωτούνται, ποιος είναι ο στόχος του. Πάντως, όπως είπε και έμπειρος και μπαρουτοκαπνισμένος κοινοβουλευτικός παράγοντας της ΝΔ: «Ας αναφωνήσουμε όλοι: Εγγενήθη δελφίνος»!

Ι.Μ