current views are: 1

27 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση11:20

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική απομόνωσης του Τσίπρα

Άρχισαν τα όργανα στην Κουμουνδούρου σχετικά με τις επιλογές της ηγεσίας.

Δημοσίευση 11:20’
αρθρο-newpost

Άρχισαν τα όργανα στην Κουμουνδούρου σχετικά με τις επιλογές της ηγεσίας.

Άρχισαν τα όργανα στην Κουμουνδούρου σχετικά με τις επιλογές της ηγεσίας που οδηγούν ουσιαστικά σε απομόνωση το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η έλλειψη στρατηγικής αποκαλύφθηκε από τις πρώτες μέρες του «καυτού»- κατά τα άλλα- Φθινοπώρου, σύμφωνα με τους σχεδιασμού των στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα τόσο με τις κινητοποιήσεις όσο και με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. 

Παρά την τραγική κατάσταση της οικονομίας,  η πολιτική στρατηγική που έχει καταρτίσει η ηγετική ομάδα του  ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αποδίδει αλλά έρχεται από το παρελθόν με δοκιμασμένες συνταγές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Μπορεί το σύνθημα να είναι ότι «αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή δεν μπορούν μας σώσουν» αλλά η αντίφαση έρχεται με το ερώτημα: «γιατί μπορούν οι παλιές συνταγές;».

Την ίδια στιγμή, καλά πληροφορημένες πηγές από τους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι  στο εσωτερικό της, λαμβάνουν χώρα ενδιαφέρουσες διεργασίες, που οδηγούν ακόμα και σε αμφισβήτηση του κ. Τσίπρα στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να έρθει πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και να γίνουν .

Παράλληλα έντονος προβληματισμός υπάρχει για την αδυναμία του κ. Τσίπρα να συνεννοηθεί και να συμφωνήσει σε μια βάση θεμάτων με τα υπόλοιπα κόμματά της αριστεράς. «Δυστυχώς ο μοναδικός συνομιλητής μας είναι ο Καμμένος» λένε με νόημα αρκετά στελέχη που δεν βλέπουν με καλό μάτι το φλερτ με τη δεξιά της δεξιάς…      

Ο κ. Τσίπρας στην προσπάθεια του να πατήσει σε πολλές βάρκες κινδυνεύει με… πτώση, από την στροφή στο ρεαλισμό και το «εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ»  στη ρητορική της υποσχεσιολογίας, τις θολές προγραμματικές διακηρύξεις περί ακύρωσης του μνημονίου και την ακραία συνθηματολογία με ατάκες στις ομιλίες του για τα δελτία των οκτώ.

Ο κ. Δραγασάκης με συνέντευξη του στο Βήμα προετοίμαζε το έδαφος για αλλαγή στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το ρεαλισμό «δεν υπάρχουν εύκολες και ανώδυνες λύσεις», ήρθε ο κ. Τσίπρας να τον ακυρώσει… Αλήθεια ο κ. Δραγασάκης αποσύρθηκε από την κυκλοφορία;    

Η δυσφορία για τα  «δεξιά- αριστερά» του κ. Τσίπρα δεν κρύβεται και έχει ως αποτέλεσμα να είναι δυσαρεστημένοι και οι «ρεαλιστές» αλλά και όσοι ανήκουν στην αριστερή πλατφόρμα.  


σχετικα αρθρα