Τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η κινητικότητα των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών είναι ομολογουμένως μεγάλη: Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε γραφεία της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα, συλλήψεις, συνεχείς καταθέσεις μαρτύρων - «κλειδιά», και αποκαλύψεις που σοκάρουν το πανελλήνιο.

Πληροφορίες  για την αποτρόπαια δράση του ακροδεξιού κόμματος βλέπουν το φως της δημοσιότητας με καταιγιστικό ρυθμό αφήνοντας εμβρόντητη την κοινή γνώμη και όλοι φαίνεται να έχουν πάρει στα σοβαρά τη δουλειά τους, ώστε να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο: Οι έρευνες για τη Χρυσή Αυγή ανατέθηκαν στον Άρειο Πάγο, και οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνάντηση της Τετάρτης, όπου συμμετείχαν εξέχοντα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου, και από το πέπλο μυστηρίου που την κάλυπτε τις δύο ώρες που διήρκεσε έκανε πολλούς να υποθέσουν ότι το αντικείμενό της θα ήταν εξόχως σημαντικό, και όταν ολοκληρώθηκε ακόμη περισσότεροι ανησύχησαν.

Οι δικαστές συναντήθηκαν για να συζητήσουν την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα μίας ομάδας εφέδρων των ειδικών δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ) που καλούσε τον λαό να συνεργαστεί με τον στρατό για να ανατραπεί η κυβέρνησης. Μάλιστα διατάχθηκε και προκαταρκτική εξέταση για το εάν προσβάλλεται το  πολίτευμα και για τυχόν... περίεργες κινήσεις, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η χώρα απειλείται με εκτροπή!

Φυσικά, οι εισαγγελικές αρχές καλά κάνουν και ασχολούνται με αυτές τις ανακοινώσεις και παρά το ότι δεν είναι τίποτα άλλο από «χακί» ονειρώξεις ορισμένων, ωστόσο φαίνεται πως τα αντανακλαστικά τους ήταν λιγάκι «σκουριασμένα»: Παρόμοια κείμενα είναι δημοσιευμένα σε ιστοσελίδες και διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και πολύ καιρό. Είναι προσβάσιμα στον καθένα, και κυρίως τα έχουν δει αρκετές εκατοντάδες μάτια.

Όπως αντίστοιχα έχουν αναφερθεί εκατοντάδες περιστατικά πολιτικής βίας, τραμπουκισμών και μαχαιρωμάτων σε μετανάστες, έχουν καταγραφεί από κάμερες αρκετές έφοδοι σε λαϊκές αγορές, και πάει λέγοντας. Χώρια του ότι είναι ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο είναι γνωστό ότι διάφοροι «στήνουν» τάγματα πολιτοφυλακής για «τη δύσκολη ώρα».

Έπρεπε να φτάσουμε στη δολοφονία ενός ανθρώπου για να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με την έξαρση της ακροδεξιάς βίας στη χώρα, αλλά και με τα διάφορα παραστρατιωτικά στοιχεία που καλούν σε διαδικτυακά «πραξικοπήματα» και στο μεσοδιάστημα τα περιστατικά αυτά να έχουν γίνει όχι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας.

Το πιο εκπληκτικό; Όλοι κάνουν σαν να ανακάλυψαν τον τροχό, τη στιγμή που όλα αυτά ήταν στην κυριολεξία δίπλα τους, μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα...

ΠΑΝ.ΒΕΛ.