Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησαν οι συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής το Σάββατο, όπως ήταν φυσικό άρχισε μια συζήτηση σχετικά με τα βουλευτικά τους προνόμια κι αν αυτά θα κοπούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας  ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα συγκαλέσει άμεσα έκτακτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των κομμάτων, ώστε να τροποποιηθεί ο κανονισμός λειτουργίας του Σώματος και να διακοπεί η χορήγηση βουλευτικής αποζημίωσης στους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Λαγό, Παππά και Μίχο που διώκονται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως έγραψε και το newpost, μπορεί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να συνελήφθησαν, ωστόσο τυπικά δεν χάνουν την ιδιότητα του βουλευτή. Μάλιστα, όπως τόνισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Ανδρέας Δημητρόπουλος θα πρέπει να υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου που θα επισύρει ως παρεπόμενη ποινή, τη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.  

Επομένως, είναι λογικό να θέλει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης να θέλει να ρυθμίσει τα «παραθυράκια» του κανονισμού, προκειμένου να μην υφίσταται το παράδοξο οι προφυλακισμένοι βουλευτές να λαμβάνουν χρήματα από το ταμείο της Βουλής.

Ν.Μ