Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, που χθες εμφανίστηκε στην τηλεόραση ως συνήγορος του, κατά την εισαγγελία, επιχειρησιακού νου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, είναι σχετικά άγνωστος σε πολλούς.

Στέλεχος της λαϊκής δεξιάς, ήταν υποψήφιος το Μάιο του 2012 με τους Ανεξ. Έλληνες αλλά στη συνέχεια προσχώρησε στη Ν.Δ. Και όχι μόνον αυτό, αλλά στις εκλογές του Ιουνίου τοποθετήθηκε από το κόμμα υποψήφιος στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Β΄Αθήνας στην 21η θέση, πάνω από στελέχη όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Γιώργος Βερναρδάκης.

Ο Παύλος Σαράκης, λοιπόν, εμφανίστηκε χθες στο Star και αφού, ως συνήγορος, χαρακτήρισε έωλες τις κατηγορίες κατέληξε ότι ο πελάτης του, ο Ηλίας Κασιδιάρης, συνελήφθη μόνον διότι ήταν ο επικρατέστερος για το δήμο Αθήνας.

Η εμφάνιση Σαράκη προκάλεσε σοκ στη ΝΔ ενώ άναψαν τα... υπερατλαντικά τηλεφωνήματα μεταξύ Συγγρού – Μαξίμου και των συνεργατών του Πρωθυπουργού που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Εν τέλει, λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα χθες, με μία λιτή ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε ότι «με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφεται για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά από τα μητρώα μελών του κόμματος, ο κ. Παύλος Σαράκης... ». 

Το βιογραφικό του Παύλου Σαράκη

Νεαρός δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω με πλούσια δραστηριότητα και διαρκή προσπάθεια να διακριθεί στον πολιτικό και μιντιακό στίβο είναι ο Παύλος Σαράκης που ανέλαβε την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του που κοσμεί την επαγγελματική του ιστοσελίδα, ο Παύλος Σαράκης γεννήθηκε στο Αγρίνιο.
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εμβάθυνε τις γνώσεις του στο Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης
και ιδιαίτερα – όπως τονίζεται στο βιογραφικό του σημείωμα= στο αντικείμενο του «Οργανωμένου Εγκλήματος».
Είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Συμβουλίου της Επικρατείας, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών για το Ποινικό Δίκαιο και την Δικαιοσύνη.

Διετέλεσε μέτοχος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναιτωλικός ΓΦΣ.
Είναι πρώην Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Γηροκομείο Αθηνών».Ενεργό μέλος στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο Ελληνορωσσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, καθώς και στο Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο.

Πολιτική διαδρομή

Ο Παύλος Σαράκης, ως ενεργά πολιτικό ον, κινείται πάντα στο χώρο της δεξιάς. Ξεκίνησε από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με το οποίο ήταν υποψήφιος βουλευτής στη δύσκολη Β΄Αθηνών, στην αναμέτρηση του Μαΐου του 2012.

Δεν κατάφερε να εκλεγεί. Δύο βδομάδες αργότερα αποχώρησε από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, μαζί με άλλους τέσσερις «συντρόφους» και προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Με το κυβερνών κόμμα ήταν υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, του Ιουνίου του 2012, πάλι στη Β΄Αθηνών.

Δεν κατάφερε να εκλεγεί. Επόμενος πολιτικός του στόχος ήταν η Γλυφάδα. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών τον ήθελαν ως τον επικρατέστερο για να λάβει το χρίσμα της δεξιάς παράταξης ώστε να διεκδικήσει το δήμο.