Αναστάτωση και αντιδράσεις εντός των φυλακών Κορυδαλλού προκάλεσε η είδηση ότι οι προφυλακιστέοι της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Πατέλης και η Βενετία Πόπορη θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι κρατούμενοι της πρώτης πτέρυγας σύμφωνα με πληροφορίες αντέδρασαν έντονα στο άκουσμα της μεταφοράς των τεσσάρων της Χρυσής Αυγής και άφησαν να εννοηθεί ότι είναι τουλάχιστον ανεπιθύμητοι. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη πτέρυγα κρατούνται τα περισσότερα κατηγορούμενα ως μέλη της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», οι Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος, ο Χρήστος Τσάκαλος, ο Δαμιανός Μπολάνο, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης.

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο και από την τρίτη πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατούνται οι αλλοδαποί κυρίως πακιστανοί εγκλειστοι. 
 
Έπειτα ωστόσο από σύσκεψη του υπουργείου Δικαιοσύνης αποφασίστηκε για την αποφύγη εντάσεων και επεισοδίων μια πιο... ασφαλής πτέρυγα και ξαθώς φαίνεται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα έχουν καν γείτονες!
 
Τελικώς, σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, θα κρατηθούν οι προφυλακισθέντες της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, γενικός γραμματέας του κόμματος, και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, οι οποίοι έφτασαν στις φυλακές λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Όπως έγινε γνωστό οι κύριοι Μιχαλολιάκος και Λαγός θα προαυλίζονται ξεχωριστά.
 
ΑΝ. ΓΑΛ.