Συγκίνηση προκάλεσαν οι εθνοφύλακες που από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στο παρατηρητήριο του πεδίου βολής στον Έβρο για να παρακολουθήσουν την άσκηση Παρμενίωνας 2013.

Μπορεί ορισμένοι από αυτούς να είναι κάποιας ηλικίας αλλά είναι πάντα έτοιμοι να πάρουν τα όπλα αν χρειαστεί και να υπερασπισθούν τα πάτρια εδάφη ανεξάρτητα με το αν η πολιτεία αναγκάστηκε να τους κουτσουρέψει τη σύνταξη ή “πληγώνονται” από το γεγονός μέχρι να κλείσουν ραντεβού με γιατρό του ΙΚΑ περνούν μήνας ή και μήνες.

Μετά το τέλος της τελικής φάσης της άσκησης «Παρμενίων 2013» στο νομό Έβρου, ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος πήγε και τους βρήκε. Άνθρωποι υπερήφανοι με αστείρευτη αγάπη για την πατρίδα.

Ο αρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, απευθυνόμενος στον Δ. Αβραμόπουλο είπε ότι «Βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την περιοχή, παίρνουμε πολύ δύναμη και κουράγιο». Απαντώντας ο υπουργός σχολίασε: «Εδώ στον Έβρο, σε αυτή τη συντροφιά των ανθρώπων, χτυπά η καρδιά της Πατρίδας.

Γι’ αυτό και αναφέρθηκα στην ακριτική αυτή περιοχή, στους ακρίτες μας, στους ωραίους αυτούς ανθρώπους που είναι πάντοτε έτοιμοι να δώσουν τη μάχη και τον αγώνα. Και νομίζω ότι κακώς μπήκε το όριο μέχρι τα εξήντα… Από ό,τι βλέπω θα μπορούσε να είναι και τα 80!».

Γ.Κοκ.