Με σφοδρότητα επέκρινε η πρόεδρος των Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Βασιλική Θάνου μερίδα δημοσιογράφων που άσκησαν έντονη κριτική στην απόφαση των ανακριτών να μην τεθούν υπο κράτηση οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 
 
Η κ. Θάνου που όλες αυτές τις ημέρες δεν είχε κάνει δημόσια παρέμβαση, μίλησε στον Γιώργο Αυτιά στον Σκάι και μίλησε με σκληρά λόγια για μερικούς δημοσιογράφους. 
 
«Αυτές οι επιθέσεις οι συνεχείς που έγιναν τις τελευταίες μέρες από ορισμένους δημοσιογράφους εναντίον ανακριτών και εισαγγελέων και κυρίως των ανακριτών είναι απαράδεκτες», είπε ενώ παράθεσε και φράσεις συγκεκριμένες τις οποίες όπως τόνισε έχει σημειώσει, φωτογραφίζοντας έτσι τους δημοσιογράφους του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega. 
 
«Επικίνδυνοι και τραγικοί, απόλυτος παραλογισμός» είναι κάποιες από τις φράσεις που είπε η κ. Θάνου και όπως είπε «συνιστούν ευθεία επίθεση και μπορούμε να θεωρήσουμε πως πρόκειται περί απροκάλυπτης παρέμβασης και προσπάθειας επηρεασμού των δικαστικών λειτουργούν ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη». 
 
Η κ. Θάνου κατέληξε μάλιστα πως « είναι απαράδεκτο ορισμένοι κύριοι να κάνουν τέτοιες επιθέσεις όταν οι αποφάσεις των δικαστών δεν τους είναι αρεστές για διαφόρους λόγους».