Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ο 60ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Για την πορεία του στο Δήμο μπορεί κάποιος να πει πολλά ,σε καμία περίπτωση όμως ότι περνά απαρατήρητος ο ίδιος ,ως προσωπικότητα αλλά και ως δήμαρχος.

Ο κος Μπουτάρης έχει κατατάξει τον εαυτό του στο χώρο της κεντροαριστεράς. Έχει επικοινωνιακό χάρισμα και μιλάει απλά και κατανοητά. Κάποιοι λοιπόν σκέφτονται σοβαρά να προσπαθήσουν να πείσουν ότι ο Γιάννης Μπουτάρης είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της Ελιάς στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Όσοι προκρίνουν αυτό το σενάριο υποστηρίζουν ότι «ο Μπουτάρης αυτή την στιγμή είναι ένας από τους λίγους στο χώρο μας που μπορεί να συνομιλήσει από ένα 15χρονο έως έναν 80χρονο, έχει χαμηλό προφίλ, είναι επιτυχημένος στο Δήμο και παρά την ηλικία του είναι πιο φρέσκο πρόσωπο και έχει πιο φρέσκιες ιδέες από πολλούς νέους του χώρου».

Προσφάτως η Πόπη Τσαπανίδου μεταφέροντας ερώτηση τηλεθεατή ρώτησε τον Γιάννη Μπουτάρη Μπουτάρη ,που ήταν στο στούντιο, αν εκείνος είναι το πρόσωπο που θα ενώσει την κεντροαριστερά . Ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε πως ξέρει αρκετούς που θα μπορούσαν να παίξουν αυτό το ρόλο(ποιους άραγε?) και πως τον ίδιο τον ενδιαφέρει αποκλειστικά ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Α.Π