Ως ντροπιαστικό χαρακτήρισε το γεγονός να υπάρχουν υμνητές των ταγμάτων ασφαλείας του Χίτλερ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και της εθνικής αντίστασης, Μανώλης Γλέζος μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο τα Waffen SS του Χρήστου Παππά ήταν οι εκτελεστές στο Δίστομο, ενώ περιγράφει πως ακριβώς στελεχώνονταν από κρατούμενους και δωσίλογους κατά την περίοδο της κατοχής. Παράλληλα εξιστορεί την περίοδο που ήταν φυλακισμένος στη φυλακή Συγγρού το 1943.

«Συχνότατα Έλληνες δωσίλογοι, έρχονταν στη φυλακή και ζητούσαν εθελοντές για τους γερμανοτσολιάδες, αλλά και τα Waffen SS προσφέροντας αποφυλάκιση σε όσους φορούσαν τη μισητή στολή» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι «γενίτσαροι», αυτοί συμμετείχαν μαζί με τα ναζιστικά στρατεύματα στη σφαγή και την καταστροφή του Διστόμου τον Ιούνιο του 1944.

«Ήταν στυγνοί εγκληματίες, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον εχθρό εξολοθρεύοντας Έλληνες πατριώτες. Γι' αυτό και η λατρεία του Χρήστου Παππά προς τα Waffen SS, δείχνει και την ποιότητα της ψυχής του» τονίζει ο κ. Γλέζος.