Ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από Βενιζέλο και 6 υπουργούς, μεταβαίνει απόψε στο Ισραήλ, όπου αύριο θα έχει σειρά συναντήσεων με την ηγεσία της χώρας.

Από το ραντεβού και τη διακυβερνητική που θα διεξαχθεί θα απουσιάζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που και με την ιδιότητα του Υπ. Εξωτερικών είχε εργαστεί για την αυριανή συνάντηση.

Ο Υπουργός Άμυνας θα παραμείνει στην Αθήνα, όχι για να έχει την πολιτική εποπτεία των κοινών γυμνασίων που πραγματοποιούν ελληνικές και ισραηλινές δυνάμεις στο FIR Αθηνών. Αλλά, απλώς, γιατί ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, οπότε χωρίς συνομιλητή ο Αβραμόπουλος έμεινε εκτός αποστολής.

Ο ίδιος, πάντως, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, όταν και θα έχει κύκλο επαφών με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ένας άλλος υπουργός, πάντως, που εκ της προηγούμενης θέσης του είχε εργαστεί σημαντικά για την πραγματοποίηση του αυριανού συμβουλίου θα δώσει κανονικά το παρών.

Απλώς, αντί για όπλα και κοινή πολιτική άμυνας, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα αναζητήσει συμφωνίας για την... πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών.

Τ.Τ