Ήταν η ώρα που στη Βουλή γινόταν η τελετή του αγιασμού για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έφθανε μόνος ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ηταν casual ντυμένος και χαιρέτησε, όπως το συνηθίζει, κάθε έναν που έβρισκε μπροστά του και έκανε το check in προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Προτίμησε την... bussiness class και αμέσως έβγαλε από την τσάντα του κάποιες σημειώσεις, φόρεσε τα γυαλιά του και άρχισε να διορθώνει τα γραπτά του. 

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», όμως το αεροσκάφος βρισκόταν καθηλωμένο στο έδαφος για δύο-τρεις ώρες λόγω ομίχλης στο Λονδίνο.

Ο πρώην πρωθυπουργός σηκώθηκε πολλές φορές από τη θέση του κατά τη διάρκεια αυτής της αναπάντεχης καθυστέρησης και συνομίλησε με λίγους επιβάτες της πρώτης θέσης.

Όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε, «βυθίστηκε» στις σημειώσεις του. Στο Χίθροου πολλοί τον είδαν να περιφέρεται μόνος στο terminal 5 ψάχνοντας την ανταπόκριση για τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει μια νέα ομιλία στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον διεθνή οίκο Harry Walker.