«Ο δολοφόνος του Φύσσα ήταν κομμουνιστής που διείσδυσε στις τάξεις της ΧΑ με σκοπό να διαπράξει το φόνο και να συλληφθεί» υποστηρίζει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το Nouvel Observateur. 

«Γυρίζω σπίτι και χαϊδεύω τα όπλα μου» λέει, αναφερόμενος στο συλλεκτικό winchester που έχει στην κατοχή του. 

«Το αγαπάω τόσο πολύ που την ημέρα που το αγόρασα έδιωξα από το κρεβάτι τη γυναίκα μου για να κοιμηθώ μαζί του. Εμείς οι Έλληνες έχουμε μια αδυναμία στα όπλα. Ποιος Έλληνας που έχει υπηρετήσει την πατρίδα του δεν αγαπά τα όπλα; Όλοι έχουμε όπλα. Μπορεί να βρει κανείς όπλο σε κάθε ελληνικό σπίτι» προσθέτει ο ίδιος.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, λέει: «Αν κάποιος σκοτώσει και υποστηρίξει ότι είναι του Εθνικού Μετώπου, θα βάλουν την κυρία Λεπέν φυλακή; Θα πουν ότι ένα κόμμα που αν δεν κάνω λάθος καταγράφει ποσοστό 30% στις δημοσκοπήσεις, είναι εγκληματική οργάνωση;

Οι Γάλλοι γνωρίζουν το νόμο και ξέρουν να κάνουν πολιτική. Εμείς δεν είμαστε μια δημοκρατία, αλλά ένα κοινοβουλευτικό-πελατειακό καθεστώς. Οι πολιτικοί μας το μόνο που γνωρίζουν είναι να ικανοποιούν τα ξένα συμφέροντα. Μας οδηγούν στην παρακμή».

Τέλος, σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Nouvel Observateur για το πώς θα αντιδράσει η Χρυσή Αυγή μετά τις συλλήψεις, ο κ. Αρβανίτης δηλώνει ότι η αντίδραση θα είναι αυτή ενός νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος. 

«Είναι αβάσιμη και άθλια η κατηγορία ότι είμαστε μια εγκληματική οργάνωση. Ακόμα και πριν από τις εκλογές είχε χρησιμοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη κατηγορία εις βάρος μας.

Ο κόσμος βλέπει. Είναι θυμωμένος και εξοργισμένος. Έχει καταλάβει ότι τον έριξαν σε μια παγίδα. Και τώρα ξύπνησε» καταλήγει.