Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Στο ίδιο δωμάτιο, τη σουίτα 634 του ξενοδοχείου King David, θα βρεθούν ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς ο πρωθυπουργός αποφάσισε ότι ο Αντιπρόεδρός του θα είναι παρών στις συνομιλίες με τον ισραηλινό ηγέτη.

Όπως σας ενημέρωσε ήδη το newpost Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν μακρά συζήτηση κατά την κοινή τους πτήση, με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για το αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, και – παρά την ένταση που υπήρξε προ ημερών όταν ο Βενιζέλος είχε εξοργιστεί με τις σκέψεις του Μαξίμου για εκλογές επ’ αφορμή της Χρυσής Αυγής, το κλίμα μεταξύ των δύο είναι θετικό.

Ο κ. Βενιζέλος άλλωστε ήταν ιδιαιτέρως ευδιάθετος χθες το βράδυ, όταν η ελληνική αντιπροσωπεία έφτασε στο κεντρικό ξενοδοχείο της Ιερουσαλήμ όπου και κατέλυσε. Σε αντίθεση, μάλιστα, με το επιτελείο του Πρωθυπουργού, ο ίδιος παρέμεινε επί μακρόν στο lobby συζητώντας για όλα.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι υπόλοιποι υπουργοί της ελληνικής αντιπροσωπείας τα είχαν με την τύχη τους, εν προκειμένω με την ώρα της πτήσης της εμπορικής εταιρείας με την οποία έφτασαν στο Ισραήλ. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυκτα και μετά από τους ελέγχους των ισραηλινών αρχών και το ταξίδι για Ιερουσαλήμ, έφτασαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα...