Την ώρα που έπεφτε βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, υπουργό του κ. Σημίτη, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα, ο πρώην πρωθυπουργός θέλει μετά την ομιλία του στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ να επαναδραστηριοποιηθεί.

Οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν πως ο Κώστας Σημίτης επιθυμεί να δηλώσει παρών, και να παίξει ρόλο στην δημιουργία της λεγόμενης «κεντροαριστεράς».

Δεν έχει περάσει απαρατήρητη η συνάντηση του με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αμέσως μετά τη συνάντηση των δυο, ακολούθησε συνάντηση των 5 δημάρχων Καμίνης -Μπουτάρης –Δημαράς -Φιλιος -Σκοτινιώτης, όλοι προερχόμενοι από τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο κος Σημίτης εμφανίστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Ροζάκη όπου προλόγισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος . Δίπλα στον κύριο Σημίτη κάθονταν ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης.

Την ίδια ώρα έχουν φουντώσει τα σενάρια που αναφέρουν ότι τον κύριο Γιαννίτση επιθυμούν ως μεταβατικό επικεφαλής του οποίου νέου σχήματος προκύψει στην κεντροαριστερά.

Το newpost είναι σε θέση να γνωρίζει πως έχει γίνει ήδη προσέγγιση στον κύριο Γιαννίτση για τη θέση του επικεφαλής, όμως εκείνος έχει απαντήσει αρνητικά. Αλλά τα δεδομένα άλλαξαν καθώς στην υπόθεση ενεργό ρόλο θα έχει ο Κώστας Σημίτης οπότε δεν είναι απίθανο ο κος Γιαννίτσης να αλλάξει γνώμη… 

Α. Π.