Να θυμίσουμε μια ιστορία που είναι για γέλια και για κλάματα. Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ είχε οδηγήσει σε έξοδο απο την τότε τρικομματική κυβέρνηση τη ΔΗΜΑΡ. Τότε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ είχαν καταθέσει κοινή πρόταση νόμου για την κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που οδήγησε εκεί που οδήγησε τους εργαζομένους.

Η ώρα να συζητηθεί η πρόταση έφτασε, ήταν προγραμματισμένη για αύριο, όμως το ΠΑΣΟΚ κοινώς την έκανε με «πλάγια βήματα» και αιτήθηκε η συζήτηση να διεξαχθεί σε τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στελέχη του κόμματος φέρεται να εξεπλάγησαν με την απόφαση της ηγεσίας, αφού αυτή τους φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση με όσα κατά καιρούς αφενός ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποσχόταν στους εργαζόμενους στα αλλεπάλληλα ραντεβού μαζί τους και αφετέρου φοβούνται ότι πλέον χάνεται κάθε ηθικό πλεονέκτημα που θα τους επέτρεπε έστω σε κάποια θέματα να διαχωρίζουν τη θέση τους απο τον Αντώνη Σαμαρά. Είναι δε αρκετά εκείνα τα στελέχη που φοβούνται την έκρηξη του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος όπως θυμούνται είχε ασκήσει σκληρή κριτική στη συγκεκριμένη απόφαση τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. 

Οσον αφορά την ΔΗΜΑΡ εκεί τα πράγματα είναι πιο καθαρά. Θα καταψηφίσουν την ΚΥΑ μάλλον εκ του ασφαλούς, αφου θα την υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, θα κάνουν και την απαραίτητη κριτική, χωρίς να διακινδυνεύουν την προσφυγή σε κάλπες(!) και όλοι θα είναι ικανοποιημένοι.

Πλην βεβαίως των πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ. Οπως είπε και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «Ποιά ΕΡΤ, ποιά ΚΥΑ, εδώ παίζουμε τις τύχες της χώρας Μεγάλε!!!» Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί η τροπολογία αναφέρεται στα «βραχιολάκια» μάλλον ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί... 

Φ.Π