Φρένο στις προθέσεις του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, έβαλε χθες η Κομισιόν η οποία σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ζήτησε την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης, η οποία θα συμπαρασύρει αυτομάτως και την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στα επίπεδα της βενζίνης!

Το υπουργείο οικονομικών δεν πρόλαβε καλά καλά να υποβάλλει την πρότασή του στην τρόικα για το επίδομα θέρμανσης και οι πιστωτές έδειξαν τις προθέσεις τους... Οι φόροι στα πετρελαιοειδή δεν αποδίδουν διεμήνυσαν και ζήτησαν να αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής. Στο τραπέζι ρίχνουν ακόμη και την αύξηση του ΦΠΑ σε ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο. 

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών στις προτάσεις του για το επίδομα θέρμανσης ζητεί τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% με στόχο να πέσει η τιμή του πετρελαίου από τα 330 στα 280 ευρώ ανά τόνο.

Η πρόταση τελεί υπό την έγκριση της τρόικας και η επίσημη απάντηση αναμένεται να δοθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν και από ότι καταλαβαίνουμε με τρεις κουβέρτες θα τη βγάλουμε και εφέτος...

ΑΓΓ.ΚΙΛ.