Με τίτλο «Στήνεται προβοκάτσια» η εφημερίδα Αυγή, η οποία όπως είναι γνωστό εκφράζει τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί τις απόψεις ειδικού συνεργάτη, στις οποίες εκφράζεται ο φόβος της Αριστεράς ότι «τα δυναμικά στηρίγματα της πολιτικής Σαμαρά, η Αστυνομία, η ΕΥΠ και η Δικαιοσύνη επεξεργάζονται σχέδιο προκειμένου να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο αρθρογράφος ισχυρίζεται ότι «το σχέδιο έχει επεξεργαστεί μικρή ομάδα σκληρών του Μαξίμου, καλύπτεται νομικά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο» και επιμένει ότι το σχέδιο αυτό έχει τρία σκέλη:

«- Καταρχήν τον βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με τη τοξική προπαγάνδα κατά της "αριστερής βίας", την οποία έχει υιοθετήσει πλήρως ο πρθυπουργός και διακινούν πρωτίστως οι άνθρωποί του.

- Συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφή βίας.

- Την κινητοποίηση των προθύμων στο Δικαστικό Σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την "αντιεγκληματική" νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά».

Ο αρθρογράφος του κειμένου επιμένει, δε, ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ο Κώστας Καραμανλής είναι αντίθετος τόσο με το είδος της επίθεσης κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσο και με τα όσα υποστηριζει και συνεπάγεται η θεωρία των δύο άκρων».

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι «στελέχη της ΝΔ, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Προκόπης Παυλόπουλος αντιστάθηκαν δημόσια στην προπαγάνδα των δύο άκρων».

Να υπενθυμίσουμε ότι το newpost επιβεβαιώνεται πλήρως με το ρεπορτάζ που φιλοξένησε πριν τρεις ημέρες με τους φόβους «του ΣΥΡΙΖΑ περί προβοκάτσιας».

Π.Β