Με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ στο ΠΑΣΟΚ έγινε σύσκεψη στον ΚΤΕ Οικονομικών. Εκεί όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως η γραμμή πρέπει να είναι ότι « η διαπραγμάτευση με την τρόικα πρέπει να διασφαλίζει , αυτό που διακηρύσσει ο πρωθυπουργός δηλαδή όχι νέα μέτρα».

Όλοι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα και η στάση της κυβέρνησης πρέπει να είναι ξεκάθαρη στο συγκεκριμένο ζήτημα ,ότι δηλαδή υπάρχουν μέτρα τα οποία έχουν ψηφιστεί. Στην ίδια σύσκεψη ακούστηκαν αιχμές για τον κύριο Στουρνάρα καθώς του καταλογίζουν μικροπολιτικά παιγνίδια με αφορμή τις διαρροές για το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Επίσης πολλοί εκτιμούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου ουσιαστικά «άδειασε» τον υπουργό Οικονομικών καθώς το αίτημα προς την τρόικα, για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταικούρας. Στην Χαριλάου Τρικούπη δίνουν μεγάλο βάρος στο θέμα με το φόρο ακινήτων καθώς ζητούν μείωση του τελικού στόχου κατά 200 εκατομμύρια ευρώ. Για το συγκεκριμένο θέμα το βράδυ θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ σύσκεψη.

Α.Π.

TAGS