current views are: 1

11 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση09:35

Κόντρα Κακλαμάνη και Ανδρουλάκη με τον Στουρνάρα στη Βουλή

«Θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τους Απόστολο Κακλαμάνη και Μίμη Ανδρουλάκη συζητώντας την πρόοδο της οικονομίας.

Δημοσίευση 09:35’
αρθρο-newpost

«Θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τους Απόστολο Κακλαμάνη και Μίμη Ανδρουλάκη συζητώντας την πρόοδο της οικονομίας.

«Θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τους Απόστολο Κακλαμάνη και Μίμη Ανδρουλάκη συζητώντας την πρόοδο της οικονομίας.

Η ένταση άρχισε στην Βουλή όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντούσε σε ερώτηση του βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης άρχισε να φωνάζει στον κ. Στουρνάρα, «είστε προσβλητικός και ερειστικός».

Η ένταση συνεχίστηκε όταν ο κ. Στουρνάρας απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολου Κακλαμάνη. « Όσον αφορά τι σημαίνει όχι σε οριζόντια νέα μέτρα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι το λέει η λέξη. «Όχι μειώσεις μισθών, όχι αυξήσεις φόρων, αλλά αυτή η χώρα χρειάζεται ακόμη μεταρρυθμίσεις», διευκρίνισε ο υπουργός.

«Η χώρα χρειάζεται ακόμη μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Έχει έλλειψη ανταγωνισμού, έχει ολιγοπωλιακές συνθήκες παντού. Ελπίζω να θεωρείτε ότι αυτά τα μέτρα θα μας επιτρέψετε να τα πάρουμε και θα τα ψηφίσετε, όταν θα τα φέρουμε στη Βουλή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας στον Απόστολο Κακλαμάνη. Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις όταν εξέφρασε την εκτίμηση ότι η προσπάθεια της Ελλάδας μεταπολεμικά για φορολογικούς ελέγχους είναι ίση με την προσπάθεια που έκανε αυτή η κυβέρνηση Σαμαρά μέσα σε ένα χρόνο.

Αν είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα για όσα έγιναν μετά τη μεταπολίτευση, δήλωσε οργισμένος ο κ. Κακλαμάνης, ενώ συνέχισε σχετικά με τις απολύσεις «Στη θέση σας θα καλούσα όλους τους επικεφαλής που σας δίδουν αυτές τις πληροφορίες. Είμαι βέβαιος ότι θα ζητούσατε ευθύνες για τα αποτελέσματα που σας γράφουν για να μας τα πείτε εδώ. Έλεος! Κάνετε απολύσεις ειδικώς σε ένα χώρο που χρειάζεστε ελεγκτές» πρόσθεσε και σημείωσε ότι στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν μείνει 9.000 υπάλληλοι από 15.000. «Έγινε προχθές ληστεία στη ΔΟΥ Περιστερίου και όταν πήγε η Σήμανση βρωμοκοπούσε ο χώρος γιατί έχετε διώξει και τις 500 καθαρίστριες του Υπουργείου» είπε χαρακτηριστικά. «Στο άμεσο μέλλον πληρώνονται 300 θέσεις ελεγκτών», απάντησε ο Γ. Στουρνάρας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην φορολόγηση των ακινήτων λέγοντας πως «είναι παγιδευμένοι όσοι έτυχε να έχουν κάποιο χωράφι στο χωριό τους ή ένα διαμέρισμα. Δεν μπορείτε να συλλάβετε όσους έχουν τα λεφτά και βρίσκετε το ντουβάρι και το χόρτο».

Ο φόρος που σχεδιάζουμε είναι πιο δίκαιος, σκοπεύει να πάρει λιγότερα από περισσότερους, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Οικονομικών λέγοντας χαρακτηριστικά: «στα χωραφάκια η επιβάρυνση θα είναι ελαχιστότατη, 10 – 20 ευρώ το χρόνο ακόμη και για μεγάλα αγροτεμάχια».

Απευθυνόμενος στον υπουργό ο Απ. Κακλαμάνης είπε ότι «την φράση σας ”όχι οριζόντια μέτρα” ο λαός την ερμηνεύει μέτρα κάθετα στην κεφαλή του καθενός». «Διακρίνω συνεχή τάση μηδενισμού της προσπάθειας», απάντησε ο Γ. Στουρνάρας και εκτίμησε ότι «η προσπάθεια της Ελλάδας μεταπολεμικά είναι ίση με την προσπάθεια που έκανε αυτή η κυβέρνηση». Η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του Απ. Κακλαμάνη, ενώ ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης σχολίασε: «ακούγεται ότι δεν είχαμε τεχνολογία για να αντιμετωπίσουμε ένα διεθνοποιημένο φαινόμενο όπως της φοροδιαφυγής, μου γεννάται η απορία γιατί δεν την αποκτήσαμε».


σχετικα αρθρα