Ένας φίλος αν και φανατικός του στοιχήματος, δεν «'σταυρώνει» όχι τετράδα ούτε μάτς «μονό». Στην απορία μου γιατί επιμένει απαντά «είμαι συνεπής με την αδυναμία των προβλέψεών μου». Ο Γιάννης Στουρνάρας εκτός του ότι είναι ακόμα υπουργός Οικονομικών και επαίρεται για την φιλική μέχρι πολιτικής παρεξηγήσεως σχέση του με τον Πρωθυπουργό, έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον «στοιχηματζή» φίλο. 

Μονίμως πέφτει έξω στις προβλέψεις του, οδηγώντας μία χώρα απο τον ένα γκρεμό στον άλλο, υπερασπίζεται μια οικονομική πολιτική που ο ίδιος σχεδίασε και την οποία αδυνατεί να υλοποιήσει, για όλες τις αποτυχίες του φταίνε πάντα οι άλλοι, ο ίδιος ως άλλος Πιλάτος «νίπτει τας χείρας του», όποτε μιλάει δίνει την αίσθηση ενός οικονομικού αναλυτή και όχι του υπεύθυνου για τα χάλια της οικονομίας, όταν δε βρίσκεται στα διεθνή φόρα η σιωπή του προς τα μεγάλα αφεντικά μόνο ως συνενοχή μπορεί να εκληφθεί.

 Οχυρωμένος πίσω απο την μόνιμη επωδό ότι «δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο», προσπαθεί να πείσει την κοινωνία ότι λειτουργεί υπεράνω πολιτικών όμως οι επιλογές του είναι ακραία πολιτικές, και μάλιστα παρά τις ενστάσεις του, της σχολής του Σικάγο. Ο υπουργός οικονομικών στηριζόμενος σε ένα σύστημα όχι πολιτικής εξουσίας αλλά πολιτικής οικονομικής αυτονομίας που θυμίζει άλλες εποχές, όταν ο εκάστοτε υπουργός ήταν «τσάρος» παίζει το απόλυτο προσωπικό παιχνίδι.

Στις αποτυχίες φταίνε οι άλλοι, τις μικρές επιτυχίες(!) επιδιώκει να τις πιστωθεί ο ίδιος, λειτουργεί εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου, και αισθάνεται κάτι σαν ηγεμόνας.

 Ο Γιάννης Στουρνάρας στηρίζεται στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και αυτό είναι το τρωτό του σημείο. Γιατί ο πρωθυπουργός όταν η πίεση φτάσει στα άκρα (και στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ οι αντιδράσεις οξύνονται για το βίο και την πολιτεία του) τότε είναι σίγουρο ότι για να προστατευθεί ό ίδιος θα «αποκεφαλίσει με τιμές» τον μέχρι σήμερα εκλεκτό του. Η ιστορία βρίθει αντίστοιχων παραδειγμάτων.

O «στοιχηματζής» φίλος για να δικαιολογήσει την αποτυχία του επιμένει ότι «τι φταίω αν ο άμπαλος δεν βρίσκει δίχτυα». Το δυστύχημα για όλους μας είναι ότι ο κ. Στουρνάρας νομίζει ότι είναι υπουργός Οικονομικών. Το γεγονός ότι είναι απλά ένας εντολοδόχος διευθυντής υπουργείου δεν του έχει περάσει απο μυαλό. Πως το λέει ο φίλος? «Αμπαλος...»

Φ.Π.