Το ποδοσφαιρικό στοίχημα στην αρχή κάθε σεζόν, «θα κάνει άραγε παρέλαση;», θυμίζει η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων σχετικά με την επαναφορά των μηχανοκίνητων μονάδων στις παρελάσεις, αρχής γενομένης από αυτής της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή των μηχανοκίνητων μονάδων και της αεροπορίας είχε σταματήσει το 2010, λόγω κρίσης και μνημονίου, ωστόσο τώρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος να τα επαναφέρει.

Το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του οποίου ως υπουργός Άμυνας είχε απαγορεύσει τα μηχανοκίνητα, αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για σπατάλη σε εποχή κρίσης και ζητώντας την ανάκληση της σχετικής απόφασης Αβραμόπουλου. Ο Υπ. Άμυνας δεν αντέδρασε επισήμως, το έπραξε για λογαριασμό του η Νέα Δημοκρατία.

«Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φέτος θα γίνει με το δυναμικό που διαθέτει η περιοχή της Θεσσαλονίκης και μόνον, χωρίς σημαντική επιπλέον οικονομική επιβάρυνση συγκριτικά με τις παρελάσεις των 3 τελευταίων χρόνων και χωρίς συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, πλην ενός αεροσκάφους επιδείξεων που συμμετείχε και τα προηγούμενα χρόνια ως συμβολική εκπροσώπηση της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Είναι απαίτηση των καιρών η ανάδειξη του φρονήματος, του αξιόμαχου και των συμβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, εγγυητριών της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, ακεραιότητας και εθνικής μας ενότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Η αλήθεια προφανώς είναι ότι η Ν.Δ. αναζητά συμβολισμούς που θα στείλουν μήνυμα σε μερίδα δεξιών ψηφοφόρων. Επίσης το κόστος είναι μηδενικό επομένως ο κ. Βενιζέλος έπεσε θύμα της μισαλλοδοξίας του απέναντι στον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Ο Αντιπρόεδρος βλέπει παντού εχθρούς», έλεγε χθες πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας δεικτικά, «πώς αν το ΥΠΕΞ του πέφτει βαρύ, ο Δημήτρης δεν θα έχει καμία αντίρρηση να κάνουν αλλαγή».  

Τ.Τ 

TAGS