Την δική του απάντηση στην είδηση πως το ΣΔΟΕ του επέβαλε πρόστιμο 992.000 ευρώ καθώς φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1 εκατ. ευρώ έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργο Παπαχρήστο που επικοινώνησε μαζί του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε «απογοητευμένος επειδή το ΣΔΟΕ δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του», ενώ εξήγησε πως «είναι ο μοναδικός Ελληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη, ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε τα χρήματα (με κάτι λιγότερο από 3% σημειώνω εγώ), καλείται τώρα να πληρώσει ξανά».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος φέρεται να εξήγησε στον Γιώργο Παπαχρήστο πως δεν κράτησε τα χρήματα αλλά «τα έδωσε σε συναδέλφους του» και προανήγγειλε πως θα απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και θα ζητήσει να γνωστοποιήσει στη Βουλή πόσοι άλλοι κεφαλαιούχοι που επαναπάτρησαν τα χρήματά τους με το νόμο Αλογοσκούφη, καλούνται να φορολογηθούν εκ νέου.