«Κάτω από 65 κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει σύνταξη, για να μπορούμε να δίνουμε στους ανάπηρους αυτό που έπρεπε να τους δίνουμε», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «αφού τόσα χρόνια το κράτος έδινε στους 50άρηδες, προφανώς τέλειωσαν τα λεφτά», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει νέο «κούρεμα» μισθών και συντάξεων. 

Σε άλλο σημείο της εκπομπής, ο υπουργός Υγείας είπε: «Στην τρόικα δεν δίνουμε ούτε ένα ευρώ. Δεν έχουμε κεράσει την τρόικα ούτε μία τσίχλα», σε μια προσπάθεια να εξηγήσει ότι όσο καιρό η Ελλάδα είχε έλλειμμα και έκανε περικοπές με αυτές δεν αποπλήρωνε τους δανειστές της. 

«Να πούμε στον συνταξιούχο που μας βλέπει ότι η κομμένη του σύνταξη πηγαίνει στον Τόμσεν; Δεν πηγαίνει στον Τόμσεν. Πηγαίνει στον ΕΟΠΥΥ για να πάρει φάρμακα, η κομμένη του σύνταξη πηγαίνει στα λεωφορεία για να έχει αστικές συγκοινωνίες, η κομμένη του σύνταξη πηγαίνει στα ταμεία για να έχει... σύνταξη», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε πως οι δανειστές θα πάρουν μαζεμένα τα λεφτά τους του… Αγίου Φούφουτου!

Ν. Μ.