Ο Πρωθυπουργός και ο πρύτανης του «καραμανλισμού» τα είπαν στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σε μία περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ «νέο-καραμανλικών» και Μαξίμου βρίσκονται σε ένταση, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης, είχαν μία διπλή ευκαιρία να τα πουν δια ζώσης. Ο πρύτανης του καραμανλισμού, Πέτρος Μολυβιάτης ταξίδεψε μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά προς και από τις Βρυξέλλες όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον «εθνάρχη».

Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, Σαμαράς και Μολυβιάτης είχαν μακρά συζήτηση τόσο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις όσο και για τα εθνικά θέματα, καθώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εξακολουθεί να έχει ισχυρή άποψη και καλή γνώση για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας, στον απόηχο της διακήρυξης για στρατηγική σχέση με το Ισραήλ και ενόψει του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και της κινητικότητας στο θέμα των Σκοπίων.

Θεωρείται, ωστόσο, εξαιρετικά πιθανό ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τις τρέχουσες εξελίξεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή και, κυρίως, την εικόνα που διαμορφώνεται στο Μαξίμου περί κινητικότητας στελεχών που αναφέρονται στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Αν ο διπλωμάτης Μολυβιάτης ανέλαβε κάποια διαμεσολαβητική προσπάθεια παραμένει άγνωστο.

Άλλωστε, παρά τη σαφή διάκριση που υπάρχει μεταξύ των καραμανλικών του Ιδρύματος (Μολυβιατης, Αχιλλέας Καραμανλής κ.α.) και των «νεοκαραμανλικών» του πρώην Πρωθυπουργού, ο πολύπειρος πολιτικός διατηρεί ανοικτούς διαύλους και με τις δύο πλευρές.

Άλλωστε, και ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ήταν η πρωτοβουλία των Πέτρου Μολυβιάτη, Αχιλλέα Καραμανλή και Ιωάννη Βαρβιτσιώτη που «άλλαξε» το γήπεδο της εκλογής Προέδρου της Ν.Δ., από το Συνέδριο στη βάση, δίνοντας τελικά τη δυνατότητα στον νυν Πρωθυπουργό να κερδίσει την ηγεσία και, εν συνεχεία, το κλειδί του Μεγάρου Μαξίμου.

T.T