Σε ένα πραγματικό παραλήρημα επιδόθηκε το βράδυ της Τρίτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος καταφέρθηκε κυριολεκτικά κατά... πάντων.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ο χρυσαυγίτης βουλευτής απέδωσε τις διώξεις κατά του κόμματός του σε εξωτερικές πιέσεις και συγκεκριμένα από την αμερικανοεβραϊκή επιτροπή, την τρόικα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Όπως παράλληλα σημείωσε, οι διώξεις κατά στελεχών του κόμματός του άρχισαν αμέσως μετά το άρθρο του κατά της... ενεργειακής συμφωνίας της Ελλάδας και της Κύπρου με το Ισραήλ - και υποστήριξε πως ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, «μίλησε με στοιχεία και είπε πως πίσω απ' τη δίωξη είναι η Τρόικα, η Κομισιόν, οι Αμερικανοί».

Καταφέρθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη χαρακτηρίζοντας «άθλιο κείμενο» το πόρισμα που εξέδωσε για τη δράση του κόμματος και υποστήριξε ότι αυτό βασίζεται σε κείμενο «του ψευδομάρτυρα, ανθέλληνα δημοσιογράφου Ψαρρά που προωθεί την φιλοσκοπιανή προπαγάνδα».

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει μέχρι και την άρση του... τηλεφωνικού απορρήτου του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου διότι, όπως είπε, «είναι μόνιμη πρακτική του να καλεί σε τηλέφωνα δικαστικούς και να τους επιβάλλει την άποψή του. Δεν είναι τυχαίο ότι διόρισε δύο συντοπίτες του Λέσβιους για να επιληφθούν της υπόθεσης».

Τέλος, αναφερθείς στην κατάθεση τροπολογιών για την άρση της χρηματοδότησης των κομμάτων που κατηγορούνται για εγκληματικές δραστηριότητες, ο Κασιδιάρης δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή δεν πτοείται «γιατί ο αγώνας που κάνουμε δεν είναι για τα χρήματα αλλά για την αρετή» - ανακοίνωσε ωστόσο πως το κόμμα του θα προσβάλλει τη διάταξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΠΑΝ.ΒΕΛ