Ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική μάχη κατά της Χρυσής Αυγής...αυτή της  συζήτησης και της ψηφοφορίας για την άρση της ασυλίας έξι βουλευτών της. Από την ημέρα που έγιναν οι πρώτες συλλήψεις πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι με καλοπροαίρετη πάντα κριτική διάθεση έλεγαν πως θα έπρεπε να είχε προηγηθεί η άρση της ασυλίας και στη συνέχεια η σύλληψη των βουλευτών. 
 
Σήμερα λοιπόν αρκετοί βουλευτές γύρισαν την πλάτη στην κοινοβουλευτική διαδικασία καθώς ψήφισαν μόνο 247. Εάν προσθέσει κανείς τους 18 της Χρυσής Αυγής που απείχαν, τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως 35 βουλευτές  ήταν απόντες από την ψηφοφορία. 
 
Από τη διαδικασία απουσίαζαν οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Θανάσης Δαβάκης, καθώς παρακολουθούσαν στρατιωτική  άσκηση. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο κτήριο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η  Αλέκα Παπαρήγα. 
 
Απουσίαζαν επίσης ο μονίμως απών  Γιώργος Παπανδρέου, οι υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ζέτα Μακρή, Θόδωρος Καράογλου  και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και οι βουλευτές: Φωτίου Θεανώ, Πύρρος Δήμας, Τέρενς Κουίκ, Σοφία Βούλτεψη, Βασιλική Κατριβάνου, Μάριος Σαλμάς, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Σταθάς, Γιάννης Κουτσούκος, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κώστας Γιοβανόπουλος, Μαρία Διακάκη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ελενα Ράπτη, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ατζελα Γκερέκου, Χρίστος Δήμας, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Θόδωρος Δρίτσας, Γιάννης Χριστογιάννης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Ανδρέας Ξάνθος, Καρα Γιουσούφ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Γιώργος Κυρίτση.
 
Τ.Α.