Την πείρα του για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας αποφάσισε να «μεταλαμπαδεύσει» ο κύριος «λεφτά υπάρχουν» και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.

Όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου – που σημειωτέον ήταν μέσα στις αβρότητες με τον αμερικανό δημοσιογράφο- η  αμερικανική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει πραγματικό οικονομικό πρόβλημα όπως η Ελλάδα, αλλά πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό πρόβλημα που θέτει και το ερώτημα «αν είναι αξιόπιστες οι ΗΠΑ».

Εμφανίστηκε εκ νέου αμετανόητος για τα όσα έπραξε λέγοντας ότι μεγαλύτερο πρόβλημα και από τα ελλείμματα ήταν το πρόβλημα... αξιοπιστίας της χώρας, αποκρύπτοντας ωστόσο το γεγονός ότι έβαλε και ο ίδιος το «λιθαράκι» του ώστε να διογκωθεί το εν λόγω πρόβλημα, με τις όσα ξεστόμιζε ο ίδιος και μέλη της κυβέρνησής του περί «διεφθαρμένων Ελλήνων», ή το αμίμητο «μαζί τα φάγαμε».

Δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί βεβαίως – βεβαίως την αλήστου μνήμης έμπνευσή του για το δημοψήφισμα (που αποδείχθηκε η χαριστική βολή για την πολιτική του καριέρα), προτείνοντας  το – ούτε λίγο, ούτε πολύ- ως... λύση και για το πρόβλημα των ΗΠΑ... 

Και εκεί ήταν που ο Αμερικανός δημοσιογράφος του Bloomberg ξεράθηκε στα γέλια... «Με σκοτώνετε (θα με τρελάνετε) κύριε Πρωθυπουργέ. Ένα δημοψήφισμα εδώ θα ήταν το τελευταίο χτύπημα», είπε και η  αντίδραση αυτή δεν χωρά κανέναν άλλο σχολιασμό...

ΠΑΝ.ΒΕΛ