Λίγο μετά την «Κίνηση των 75» που κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερες από 800 υπογραφές για να υποστηρίξουν το κείμενό τους με το οποίο ασκούσαν εκ των έσω κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η «Κίνηση των 58» να προτείνει τη συγκρότηση μιας... διευρυμένης Κεντροαριστεράς.

Το πρόβλημα ήταν πως τους 75 τους γνώριζαν εχθροί και φίλοι. Άνθρωποι με σταθερές απόψεις που παρέμειναν στην κομματική στέγη ακόμα και τις εποχές που διαφωνούσαν και ασκούσαν σκληρή κριτική, μπορεί κανείς είτε να τους ακολουθήσει είτε να τους απορρίψει.

Οι 58, από την άλλη πλευρά, είναι πολιτικές και μη προσωπικότητες αμφιβόλου προέλευσης και κατεύθυνσεις. Πολιτικοί που «πηγαινοέρχονται» από κόμμα σε κόμμα, καλλιτέχνες που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε κάποιο ψηφοδέλτιο, δεν τα κατάφεραν και δεν έμειναν να στηρίξουν το κόμμα που τους στήριξε, πνευματικοί άνθρωποι χωρίς ηχηρή παρέμβαση στα κοινά και με το «καπέλωμα» ενός πρώην πρωθυπουργού που με το τέλος της θητείας του δεν ήταν ιδιαίτερα σταθερός ως προς τους πολιτικούς του χειρισμούς: Το κύρος του Κώστα Σημίτη επλήγη από τον τρόπο με τον οποίο απέσυρε τη στήριξή του από το Γιώργο Παπανδρέου υπέρ του Βενιζέλου και από την επανάληψη της ίδιας τακτικής, τώρα, που «ροκανίζει» εσωκομματικά τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι οι 58 δεν κατάφεραν παρά να μαζέψουν .... τις δικές τους υπογραφές.

Ζήλεψαν λοιπόν τη δόξα των 75 και αποφάσισαν να... παρατείνουν τη διαδικασία, ζητώντας από το κοινό να τους στηρίξει με μια υπογραφή, που θα προστεθεί στο κείμενος της παρέμβασής τους.

Το άμεσο μέλλον θα δείξει αν θα τα καταφέρουν.

 

Ντ.Κ.