Με μία αιχμηρή δήλωση σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις πιέσεις των δανειστών.

«Να προσέχουν μη στενοχωρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν», ανέφερε ο κ. Πολύδωρας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στη Βουλή και διερωτήθηκε:

«Δηλαδή εάν δεν είναι οριζόντια τα πρόσθετα μέτρα (για μισθούς και συντάξεις) και είναι κάθετα (για "κούρεμα" καταθέσεων και για δημεύσεις περιουσιών), θα είναι καλά;».

«Ηθικόν επιμύθιον: "Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους που κυβερνάμε και με τον πόνο τους". Αίσχος», κατέληξε ο βουλευτής τη ΝΔ.

Την απάντησή του ανάρτησε και στην σελίδα του στο Facebook.

Αναλυτικά ο κ. Πολύδωρας έγραψε:

«Ρώτησαν τον Βύρωνα Γ. Πολύδωρα για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με την σθεναρή απόκρουση νέων οριζόντιων μέτρων. Και απήντησε:

1. Να προσέχουν μη στενοχωρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν.

2. Δηλαδή, αν δεν είναι οριζόντια τα πρόσθετα μέτρα (για μισθούς και συντάξεις) και είναι κάθετα (για "κούρεμα" καταθέσεων και για δημεύσεις περιουσιών), θα είναι καλά;

3. Ηθικόν επιμύθιον: "Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους που κυβερνάμε και με τον πόνο τους". Αίσχος!

Β.Γ.Π.».