current views are: 9

21 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση11:03

Η παγίδα για τη ΝΔ και ο «λαγός» του Καζάκου για τον Δήμο Ζωγράφου

Μια μεγάλη παγίδα έχουν στήσει κάποιοι στη ΝΔ σχετικά με το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου Ζωγράφου. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονο παρασκήνιο με συγκεχυμένες πληροφορίες  που θέλουν τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Καζάκο, να ”πιέζεται” από τοπικά στελέχη  να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Δημοσίευση 11:03’
αρθρο-newpost

Μια μεγάλη παγίδα έχουν στήσει κάποιοι στη ΝΔ σχετικά με το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου Ζωγράφου. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονο παρασκήνιο με συγκεχυμένες πληροφορίες  που θέλουν τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Καζάκο, να ”πιέζεται” από τοπικά στελέχη  να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Μια μεγάλη παγίδα έχουν στήσει κάποιοι στη ΝΔ σχετικά με το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου Ζωγράφου. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονο παρασκήνιο με συγκεχυμένες πληροφορίες που θέλουν τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Καζάκο, να «πιέζεται» από τοπικά στελέχη να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Βέβαια αξίζει να θυμηθούμε ότι, ο κ. Καζάκος έχει δώσει το «δαχτυλίδι της διαδοχής» στον εκ μεταγραφής  πρώην αντιδήμαρχο Πειραιά – επί Χρήστου Αγραπίδη –  κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τον οποίο θεωρούν ως “ξένο σώμα” στην Παράταξη, αλλά και την πόλη…

Η παγίδα που έχει στηθεί στη ΝΔ είναι να δημιουργηθεί αδιέξοδο ως προς τις υποψηφιότητες καθώς από τη μία- όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι- ο  «λαγός του Καζάκου» κ. Αγγελόπουλος και από την άλλη ο ίδιος ο Καζάκος να εμφανιστούν ως μοναδικές επιλογές «μονά ζυγά δικά μας»…

Το μεγάλο πρόβλημα για τη ΝΔ είναι ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται ως διώκτης των άκρων, της Χρυσής Αυγής και να στηρίζει υποψήφιους που θα είναι εύκολος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για το «ακραίο» παρελθόν  τους. 

Ο κ. Καζάκος πριν από τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή άρχισε να ξανασκέφτεται την υποψηφιότητα του, επειδή έβλεπε  τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος του έγκλειστού στις φυλακές Νίκου Μιχαλολιάκου και  εκμεταλλευόμενος το «ακροδεξιό παρελθόν» του – διορισμένος δήμαρχος Ζωγράφου επί Χούντας- να ξαναβρεθεί στον δημαρχιακό θώκο…

Ο κ. Καζάκος δεν ελέγχεται μόνο για το παρελθόν του αλλά είχε εμπλοκή και με το δάνειο που πήρε για αγορά στρεμμάτων της βίλας Ζωγράφου σύμφωνα με  το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ για τον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου… που έφτασε μέχρι το ΔΝΤ! 

Σε ένα πόρισμα-κόλαφο για τον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου Γ. Καζάκο, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καταγράφει το «κόλπο» με 14 παράνομες προσλήψεις υπαλλήλων σε εταιρείες του δήμου όπου πρόεδρος ήταν ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος της πόλης.

Στην έκθεση του ΣΕΕΔΔ που είχε αποσταλεί στην Εισαγγελία Αθηνών περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα το πελατειακό σύστημα προσλήψεων που είχε ως πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Γ. Καζάκο, ο οποίος -όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας- διοικούσε ερήμην των συλλογικών οργάνων του δήμου.

Το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, που είχε αποκαλύψει το «Εθνος» πρότεινε την πειθαρχική δίωξη του πρώην δημάρχου Ζωγράφου αλλά και την ποινική του παραπομπή για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και πλαστογραφία εγγράφων, με την οποία πραγματοποίησε παράνομες μετατροπές συμβάσεων υπαλλήλων και μονιμοποίησε παρανόμως 14 υπαλλήλους.

Στη Συγγρού, δεν θα μπορούν να πουν δεν γνωρίζαμε… 


σχετικα αρθρα