Με το γνωστό καυστικό του ύφος σχολίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τα περί κεντροαριστεράς, σημειώνοντας ότι «έχει πνεύσει ο άνεμος για τα ψηφαλάκια». 

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο κ. Πάγκαλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχει πνεύσει ο άνεμος για τα ψηφαλάκια. Θα μου πείτε, τι θέλει το ΠΑΣΟΚ; Να βγάλει πλειοψηφία στη Βουλή; Όχι, αλλά να βγάλει έναν ευρωβουλευτή και για να το κάνει θέλει 4%-4,5%. 

Καταλαβαίνετε ότι η ΔΗΜΑΡ αν δεν βγάλει ούτε έναν ευρωβουλευτή -διότι από τις δηλώσεις τις τελευταίες του κ. Κουβέλη διαφαίνεται ότι η ΔΗΜΑΡ πορεύεται ανεξάρτητα από τους άλλους- αν αυτή η χωριστή και περήφανη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη δεν πάρει έναν ευρωβουλευτή, τελείωσε».

Ταυτόχρονα, σε ερώτηση για το εάν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ο κ. Πάγκαλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν όσο θα διαρκεί η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, «επομένως όσοι μιλούν για εκλογές, από την 1η Ιανουαρίου θα το βουλώσουν».

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η συζήτηση να ανοίξει αμέσως μετά και με δεδομένο ότι το 2015 η Βουλή καλείται να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είναι προφανές, ας πούμε, ότι ο κ. Σημίτης κάτι θέλει από την πολιτική ζωή, διότι όπως είδατε ζωντάνεψε. Δεν νομίζω ότι θα γίνει πρωθυπουργός, αλλά Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κάτι καλό. Μακριά είναι ο Γενάρης του 2015; Είναι και άλλοι που προσπαθούν να είναι συμπαθείς. Ο Πρόεδρος είναι κάποιος που δεν ενοχλεί κανέναν και είναι κάπως έξω από την πολιτική διαμάχη», είπε χαρακτηριστικά.