Οι συνυπογράφοντες το «κείμενο των 58» που φιλοδοξούν να αποτελέσει την αρχή της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς στη χώρα, αυξάνονται καθημερινά μέσω της ιστοσελίδας kentro.aristera.gr

H επίσημη ιστοσελίδα της Κεντροαριστεράς ή αλλιώς της Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και πέντε ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται και αν το επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις που προτείνονται.

Στον ιστότοπο διατίθεται το κείμενο – πρόσκληση των 58 προς ανάγνωση και έπειτα μπορεί κανείς να καταχωρίσει τα στοιχεία του, δηλώνοντας έτσι την συμμετοχή και τη συνυπογραφή του σε αυτό, καθώς και την επιθυμία του να ενημερώνεται και να συμμετέχει σε δράσεις που θα προγραμματιστούν στο μέλλον.

Μπορεί ακόμα να επιλέξει να συμμετέχει στην συγκρότηση της επιτροπής πρωτοβουλίας στην πόλη του, να στείλει την πρότασή του για την Εθνική Ανασυγκρότηση, την Ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα της χώρας, την εξωστρεφή καινοτόμο επιχειρηματικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, τον προοδευτικό και λαϊκό ευρωπαϊσμό, την Κεντροαριστερά, τη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού φορέα, καθώς επίσης να συμμετάσχει στην διαμόρφωση των προτάσεων πολιτικής.

Όπως επισημαίνεται σε ένα από τα βασικότερα κείμενα της ιστοσελίδας, «Η Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη συμπλήρωσε ήδη 5 ημέρες διαδικτυακής παρουσίας μέσω της πλατφόρμας http://kentro.aristera.gr/start. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας τους βρήκαν σημαντική ανταπόκριση τόσο με την ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών όσο και με την κατάθεση προτάσεων στην κατεύθυνση ενός ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου. Ενδεικτικά, μέχρι τις 18/10 υπέγραψανηλεκτρονικά περισσότεροι από 1300 πολίτες.

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί κρίσιμο βήμα για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Γι’ αυτό καλούμε όσους και όσες ενδιαφέρονται για την Πρωτοβουλία να προωθήσουν τις δύο σελίδες μας. Ταυτόχρονα, η διαδικτυακή πλατφόρμα παρέχει στους ενεργούς πολίτες τη δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής στην Πρωτοβουλία με τρόπους όπως η συνυπογραφή της πρόσκλησης, η υποβολή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης των ενδιαφερομένων για αποστολή ενημερώσεων σχετικά με τις επικείμενες δραστηριότητες, καθώς και η κατάθεση προτάσεων για συγκρότηση τοπικών, θεματικών επιτροπών πρωτοβουλίας».