Διαξιφισμούς και έντονες συζητήσεις μεταξύ της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και της βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη προκάλεσε το ζήτημα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

«Εάν όλοι έλεγαν ότι το 2015 1η Ιανουαρίου θα έχουν όλοι ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα υπήρχε κανένα θέμα να συζητάμε και να γελάμε;» υποστήριξε η κυρία Βούλτεψη προκαλώντας την άμεση απάντηση της κυρίας Κανέλλη, «Όχι. Μία χώρα η οποία δεν εγγυάται συλλογικές συμβάσεις, δεν μπορεί να εγγυάται για κανένα εισόδημα».

Η κυρία Βούλτεψη στη συνέχεια ανέφερε: «Εάν λέγαμε από το 2015 όλοι, θα ήσασταν ευχαριστημένοι ή θα γελάγατε, λέγοντας τι θα κάναμε από το 2013 έως το 2015».

Όπως δήλωσε η κυρία Κανέλλη, «Δε γελάμε, σαρκάζουμε κυρία μου. Σαρκάζουμε μία κυβερνητική πολιτική που παρουσιάζεται ως πετυχημένη, που περίσσεψαν 20 εκατομμύρια να πάρουνε και πέντε φτωχοί σε δύο περιφέρειες».

Στη συνέχεια η Βούλτεψη τόνισε: «Και εμείς σαρκάζουμε γιατί υπάρχουν και συστήματα που μένουν πέντε άνθρωποι σε ένα δωμάτιο και δεν έκαναν παρά μόνο ό,τι του έλεγε το κόμμα», ενώ η Κανέλλη απάντησε με νόημα «και τους έκοβε η ΔΕΗ το ρεύμα, αυτή την ελάχιστη εγγυημένη νομιμότητα και χωρίς νερό».