Οι αιχμές που άφησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος κατά της ηγεσίας του κόμματος με το άρθρο-απάντηση προς τους κύκλους του κόμματος, αποτελεί το δεύτερο χτύπημά του προς τον Αλέξη Τσίπρα

Τον περασμένο Ιούνιο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη διάλυση των συνιστωσών, κατά το 1ο συνέδριο του ενιαίου, πλέον, κόμματος.

«Δικαίωμά σας να κάνετε ότι κάνετε. Είμαστε εμείς εδώ, που δεν θέλουμε να αυτοδιαλυθούμε. Τι θα κάνετε; Διαφωνείτε μαζί μας; Εσείς διαφωνείτε μαζί μας, όχι εμείς με εσάς! Και για αυτό το λόγο, επειδή είναι θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας, οι δυνάμεις που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση της δημοκρατίας μέσα μας, ευελπιστώ ότι σε καμία περίπτωση δεν θα καταστρέψουμε την ελπίδα που έχουμε δημιουργήσει στο λαό» είχε πει από το βήμα, προκαλώντας αίσθηση.

Η νέα διαφοροποίηση του Μανώλη Γλέζου, με τα περί κοινοβουλευτικού «μαντριού» δείχνει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του για τον προσωποκεντρικό χαρακτήρα του κόμματος.

Αυτά δεν είναι καθόλου καλά μαντάτα για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μασάει τα λόγια του, αποτελεί την εμβληματική μορφή του κόμματος και το στήριγμα προς το πατριωτικό ιδεολογικό κομμάτι.

Ο Μανώλης Γλέζος έχει στηρίξει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στεκόμενος στο πλάι του προεκλογικά και όχι μόνο. Όμως, πλέον, άλλο ένα «αντάρτικο» δεν είναι καθόλου απίθανο.


Β.Β.