Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της εφημερίδας «Τα Νέα» και του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου. 

Με σημερινό της δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Πάνος κερνάει, Πάνος πίνει», η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες νοικιάζουν έναντι 6.000 ευρώ τον μήνα ακίνητο που ανήκει στον πατέρα του Πάνου Καμμένου.

Όπως γράφει η εφημερίδα, εγείρεται μείζον ηθικό ζήτημα με τα ενοίκια που πληρώνουν οι ΑΝΕΛ για τα γραφεία τους στον ίδιο τον πατέρα του Πάνου Καμμένου. 

Η εφημερίδα υποστηρίζει, μάλιστα, πως την ίδια ώρα υπάρχουν ξενοίκιαστα γραφεία στην γύρω περιοχή τα οποία διατίθενται με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, έως το ένα τρίτο της τιμής.

«Είναι μείζον ηθικό ζήτημα: πώς μπορεί κανείς να δαπανά σε ενοίκια κρατικό χρήμα το οποίο καταλήγει στην ίδια την οικογένειά του, ενώ θα μπορούσε να εξοικονομεί σημαντικά ποσά αν ενοικίαζε άλλο χώρο σε απόσταση μόλις μερικά οικοδομικά τετράγωνα από τα σημερινά γραφεία», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Σφοδρή ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος, με ανακοίνωση του, χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, τον κ. Ψυχάρη «συνέταιρο και χρηματοδοτούμενο από κοινό λογαριασμό με τον προφυλακισμένο Ρέστη, εκδότη» και καταλήγει, λέγοντας: «Ο Θεός να τον συγχωρέσει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

«Ο καταδικασμένος για συκοφαντική δυσφήμιση, εκδότης,

Ο συνέταιρος και χρηματοδοτούμενος από κοινό λογαριασμό με τον προφυλακισμένο Ρέστη, εκδότης,

Ο μόνος εκδότης παγκοσμίως, που στις 21 Ιουνίου 2009 στην εφημερίδα του είχε εκτενές ρεπορτάζ για τη συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν που δεν έγινε ποτέ,

Ο κουμπάρος του υπουργού Τύπου της Χούντας, Σταματόπουλου, εκδότης,

Ο λαμβάνων δάνεια σε εποχή κρίσης, άνευ εγγυήσεων, εκδότης,

Ο πατέρας του πρόξενου της Ελλάδας στην Κύπρο κατά τη διάρκεια των ελληνοποιήσεων στις εκλογές του 2000, εκδότης,

Ο πατέρας του πρόξενου της Ελλάδας στη Γερμανία κατά τη διαφυγή Χριστοφοράκου, εκδότης,

Ο χρήστης του πολυτελούς γιοτ 80 ποδιών Best ten σε offshore που διερευνάται, εκδότης,

Ο διαχειριστής τουλάχιστον έως το 1996 της εταιρείας Royal στον φορολογικό παράδεισο των νήσων Cayman, εκδότης,

σήμερα ασχολείται με την ενοικίαση των γραφείων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έναντι 6.000 ευρώ το μήνα.

Η έρευνα της εφημερίδος σταματά λίγα μέτρα πριν από τη διασταύρωση Αμφιθέας και Λεωφόρου Συγγρού, όπου η Νέα Δημοκρατία - της οποίας βουλευτής είναι ο γιος του - που ενοικιάζει από τον πτωχευμένο Βωβό αντίστοιχο κτίριο προς 95.000 ευρώ το μήνα, σε αντιστοιχία των τετραγωνικών των γραφείων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε τιμές Σαμαρά – Βωβού το μίσθωμα θα ανήρχετο σε 32.800 ευρώ το μήνα.

Ευχόμεθα λόγω της ιδιαιτέρας σχέσεώς του με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους που υπήρξε διοικητής, ο Θεός να τον συγχωρέσει.

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όσους μεσάζοντες και να βάλει και όσο και αν κλάψει γονυπετής, πάλι δεν θα αποσύρουμε αυτή τη φορά την αγωγή και θα εκτελέσουμε τις αποφάσεις».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει ήδη υποβάλει αγωγές κατά της εφημερίδας για προηγούμενα δημοσιεύματά της. Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος έχει υποβάλει πέντε αγωγές, διεκδικώντας συνολικά το ποσό των 22.300.000 ευρώ.

Το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» έρχεται μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε καταγγείλει, αναφερόμενος στο θέμα των Σκουριών, ότι «ο εισαγγελέας που ασχολήθηκε με την υπόθεση είναι κομματικός στέλεχος της ΝΔ».

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος κατήγγειλε πως «η δικογραφία εναντίον μου αντί να πάει στη Βουλή δημοσιεύτηκε πρώτα στα ΝΕΑ από τον κο Παπαχρήστο – το 45αρι  του κου Ψυχάρη-, ενώ εγώ ρώτησα στη βουλή τον κ. Μεϊμαράκη και με ενημέρωσε ότι δεν είχε διαβιβαστεί η δικογραφία. Ο στόχος είναι σαφής: Πιάστε τους Ανεξάρτητους Έλληνες για προτροπή σε διάπραξη εγκλήματος. Δεν θα τους αφήσω, θα προσφύγω στα δικαστήρια».