current views are: 1

29 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση15:22

Παρακολουθώ, παρακουλουθούμε, παρακολουθούμαστε…

Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν πλήττει κανείς. 

Δημοσίευση 15:22’
αρθρο-newpost

Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν πλήττει κανείς. 

Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν πλήττει κανείς. Ας φανταστούμε τη σκηνή. Πρωί – πρωί ο Θ. Πάγκαλος μαζί με τον καφέ του και το δροσερό νερό διαβάζει τις αναφορές που αφορούν την παρακολούθηση του αμερικανού πρέσβη και λύνεται στα γέλια, αφου την ίδια ώρα γνωρίζει ότι την ίδια «δουλειά» κάνουν κάποια χαμηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας, τα οποία παρακολουθούν τον υπουργό εξωτερικών ο οποίος κατά διαβολική σύμπτωση είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος. 

Θα μπορούσε να ήταν σκηνή απο αμερικανική κωμωδία δεύτερης κατηγορίας, ή ένα κακόγουστο σενάριο αν δεν ήταν ένα μείζον πολιτικό θέμα. Ο πρώην υπουργός εξωτερικών αποκαλύπτει ότι υπηρεσίες της χώρας παρακολουθούσαν τον αμερικανό πρέσβη, και την ίδια στιγμή υποβαθμίζει τις παρακολουθήσεις απο την ταράτσα της Αμερικανικής πρεσβείας, επιχειρώντας με τη μέθοδο της «πλάκας» να αποδείξει ότι «όλοι το ίδιο είμαστε». 

Η ατάκα του Πίτερ Σέλερς “παρακολουθώ, παρακουλουθούμε, παρακολουθούμαστε” απο την ταινία “SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα”, ωχριά μπροστά στον κυνισμό που επιδεικνύει ο πρώην υπουργός. Σε μια χώρα που έθρεψε “Τόμπρες και Γρυλάκηδες”, που εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, ο Κ. Καραμανλής, παρακολουθείτο συστηματικά απο τη φίλη πρεσβεία,( η υπόθεση παραμένει ανοικτή πολιτικά εκτός των άλλων), όταν μια εταιρεία, η VODAFONE, είχε εμπλακεί στις παρακολουθήσεις, τότε η ιστορία υπερβαίνει την “όπερα μπούφα” που επιδέξια θέλει να πλασάρει ο πρώην υπουργός. 

Εκ των πραγμάτων οι καταγγελίες αποκτούν πολιτικό ενδιαφέρον, αν όχι και δικαστικό. Ισως κάποιος εισαγγελικός λειτουργός θα μπορούσε να καλέσει τον πρώην υπουργό και να του ζητήσει περισσότερα στοιχεία, για την υπόθεση. Εκτός και αν ο Θόδωρος Πάγκαλος κάνει πλάκα και λέει καλαμπούρια για να “γεμίζει” ραδιοφωνικό χρόνο… 

Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν πλήττει κανείς, εκείνη που πλήτεται δυστυχώς είναι η Δημοκρατία, η οποία υπηρετήθηκε και μάλλον υπηρετείται απο μικρούς παρά τον όγκο τους πολιτικούς. 

Φαίδωνας Παλαιολόγος


σχετικα αρθρα