Έντονη διάθεση για φλερτ είχαν χθες ο Βασίλης Κικίλιας και ο Τέρενς Κουίκ οι οποίοι αν και διαφωνούν σε πολλά άφησαν  περιθώρια συνεννόησης στην εκπομπή Κόντρα στο Μνημόνιο του Κontra Channel και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Μούτσο

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως « μπορεί να υπάρξει περιθώριο συνεργασίας  μεταξύ ΝΔ και Τέρενς Κούικ…Ειδικά με ορισμένα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων» με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ να κάνει λόγο για πρωταπριλιάτικο αστείο αφού όπως είπε είναι « σφόδρα αντιμνημονιακός» γαι να κατλήξει μετά στο ότι « οτιδήποτε καλό θα το στηρίξουμε». 

Σχετικά με την κρίση και τα μνημόνια ο κ. Κικίλιας είπε πως «η αφετηρία των προβλημάτων ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια  όταν χρεοκόπησε η χώρα επί Γιώργου Παπανδρέου. Τότε σας θυμίζω ότι ήμουν με τη σημαία του αντιμνημονίου ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.»

«Η χώρα οφείλει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της μέχρι να ξαναπατήσουμε στα πόδια μας και όλη η προσπάθεια που γίνεται είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιος δεν συμφωνεί ας μας πει τη λύση! Βασανιζόμαστε για να μην γίνουμε Αργεντινή. Και ο κος Σαμαράς το έχει πετύχει αυτό», επεσήμανε.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Κουικ είπε πως «. Επιμένουμε σε καταγγελία του μνημονίου. Πρέπει να αποτινάξουμε από πάνω μας το απεχθές χρέος. Χθες παρουσιάσαμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Μιλάμε για παράδειγμα για τιτλοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων». 

Τέλος για τις υποκλοπές και τις αποκαλύψεις του Θεόδωρου Πάγκαλου ο κ. Κουίκ είπε ότι «πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 148-146 του ποινικού κώδικα. Πρόκειται για κρατικά μυστικά. Απορώ γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμα εισαγγελέας».