Το ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι ένας πληθωρικός πολιτικός με ακόμη...μεγαλύτερο στόμα το ξέραμε. Άλλωστε οι δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς για διάφορα θέματα της επικαιρότητας δίνουν τροφή για αρκετές συζητήσεις.

Αυτό που δεν ξέραμε (και μας το αποκάλυψε ο ίδιος) είναι το μέγεθος της ανευθυνότητας του! Και αυτό γιατί με αφορμή τις αποκαλύψεις του Spiegel για τις παρακολουθήσεις της NSA και από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Σημίτη αποκάλυψε –δίχως να το σκεφτεί ιδιαίτερα η αλήθεια είναι- ότι παρόμοιες περίπου κάτι παρόμοιο έκανε και η δικιά μας ΚΥΠ!

Και μάλιστα την αποκάλυψη έκανε με ένα ύφος προκλητικότητας και αυταρέσκειας που το οποίο λίγοι μπορούν να συναγωνιστούν:  «Κάθε πρωί μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου στο Υπουργείο μου έφερναν μια στοίβα χαρτιά και ανάμεσά τους ήταν οι διάλογοι που είχε καταγράψει η ΕΥΠ με τις παρακολουθήσεις των Αμερικανών πρεσβευτών της Αθήνας και της Άγκυρας. Εκεί έλεγαν διάφορα και με στόλιζαν με κοροϊδευτικές λέξεις αστειευόμενοι…»

Καλό θα ήταν να γνωρίζει ο κ. Πάγκαλος (είμαστε σίγουροι πάντως ότι το έχει κατά νου), ότι είναι εξόχως επικίνδυνο να προχωρά – ελαφρά την καρδία- σε τέτοιες δηλώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για κρατικές υποθέσεις, και ειδικά όταν ο ίδιος έχει περάσει από θέσεις ευθύνης, όπως αυτή του επικεφαλής την Ελληνικής διπλωματίας.

Ίσως ο παλαίμαχος πολιτικός να προσπαθεί τώρα στα γεράματα να φιλοτεχνήσει ένα αντιαμερικανικό προφίλ, ίσως απ΄την άλλη απλά να... τρολάρει. Πάντως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις βρίσκει απόλυτη εφαρμογή αυτό που λέει κατά καιρούς ο θυμόσοφος λαός: «Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...!»

ΠΑΝ.ΒΕΛ