Υπέρ των πολιτικών συνεργασιών δηλώνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος αλλά θεωρεί ότι η ΝΔ πρέπει να κάνει σαφείς τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ γιατί αλλιώς θα χάσουν όλοι μαζί.

Σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, με τίτλο «Προγαμιαίο συμβόλαιο με το ΠΑΣΟΚ, διαζύγιο με την πολιτική σταθερότητα» ο βουλευτής της ΝΔ διατυπώνει τους φόβους του για τη συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπηλιωτόπουλος γράφει:

«Εάν κάτι επισημοποίησαν οι Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος με την πρόσφατη προγραμματική συμφωνία, αυτό ήταν η μετάβαση της πολιτικής κουλτούρας της Ελλάδας από την μονοκομματική διαχείριση της εξουσίας του παρελθόντος στις συνεργασίες του μέλλοντος, από την εξαίρεση του χθες κάτω από ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες στη συχνότητα των συνεργασιών του μέλλοντος.

Αυτό είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε και στην Ελλάδα. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά από τη γειτονική Ιταλία που η κουλτούρα της συνεργασίας αποτελεί τον κανόνα, ως την Αγγλία που κάτι τέτοιο φαντάζει τόσο απίθανο όσο και στην Ελλάδα λόγω της παράδοσης του δικομματισμού και της πολωτικής κοινοβουλευτικής παράδοσης».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του βουλευτή της ΝΔ.