Σε μια σπάνια αποκάλυψη προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια συζήτησς που διοργάνωσε το Δίκτυο της Άννας Διαμαντοπούλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr ο κ. Σουλτς εξομολογήθηκε ότι υπήρξε αλκοολικός αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει και να ανέβει στα υψηλότερα αξιώματα της ΕΕ.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είπε ότι υπήρξε αλκοολικός στα χρόνια της νιότης του, όταν ήταν 18-24 ετών και ότι τότε το όνειρό του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Ωστόσο, ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο γκρέμισε τα όνειρά του.

Το αποτέλεσμα ήταν να στραφεί πρώτα στο ποτό και μετά στην πολιτική. Χθες εξομολογήθηκε ότι εκείνη την περίοδο της ζωής του, όπως είπε, «έκαναν ό,τι πιο παραβατικό και αιρετικό μπορείτε να φανταστείτε. Εχω περάσει πολύ δύσκολα και έφτασα σε ένα ψηλό αξίωμα το οποίο λίγοι άνθρωποι έχουν την πιθανότητα να κατακτήσουν. Εχω ζήσει όμως σε συνθήκες φτώχειας και αυτό με βοηθά να καταλαβαίνω καλύτερα τι συμβαίνει στα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας».