Την άποψη πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας «καλός ηθοποιός» που ενσαρκώνει επιτυχώς έναν ρόλο, εν προκειμένω αυτόν του πολιτικού που κάνει την επιλογή της συμμετοχής της χώρας του στην Ευρωζώνη με όραμα όμως να την αλλάξει εκ των έσω, εξέφρασε ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας την επικαιρότητα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο BHMA Fm, και αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή ομιλία Τσίπρα, στο Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας, με θέμα το κατά πόσον μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη, υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός. Ιδιαίτερα όσον αφορά στην δήλωση του κ. Τσίπρα πως δεν τίθεται θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη αλλά και πως την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι Έλληνες πεινάνε, ο Θόδωρος Πάγκαλος τόνισε πως «δεν μπορείς να λες ότι στην Ελλάδα πεινάνε, είναι λογικό πάντως, για έναν άνθρωπο της Αριστεράς, να ενδιαφέρεται για ένα μέρος των Ελλήνων που βρίσκονται στο περιθώριο, με ενδεχόμενα προβλήματα ακόμα και επισιτισμού».

Χαρακτήρισε πρωτότυπη τη θέση της Αριστεράς και του Τσίπρα περί κατάργησης των φόρων επί της ιδιοκτησίας ακινήτων, λέγοντας πως με αυτές τις θέσεις ο κ. Τσίπρας κατοχυρώνει έτι περαιτέρω τον χαρακτηρισμό του ως «δημαγωγού και συλλέκτη ψήφων, ψηφοθήρα», ιδίως τώρα που είναι υποψήφιος για τη θέση του Μπαρόζο.

«Να δούμε όμως τώρα τι θα κάνουν οι συνιστώσες που έχουν δώσει επί χρόνια αγώνες για έξοδο της χώρας από το ευρώ», επεσήμανε, σημειώνοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας περνάει τον κόσμο για ηλίθιους. Είναι προφανές πως δεν μπορεί κανείς να μείνει στο ευρώ και παράλληλα να κάνει ό,τι γουστάρει».

Μιλώντας για «στροφή Τσίπρα» ως προς τη θέση του περί εξόδου ή μη της χώρας από την Ευρωζώνη δήλωσε: «Δεν πιστεύω πως ούτε όσα έλεγε ο Τσίπρας πριν ήταν αληθινά, ούτε τώρα έχουν καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύσει. Απλώς τώρα πια έχει γίνει κυριλέ. Λέει, στο βαθμό που με το μυαλό του μπορεί να κάνει αναλύσεις, πως εάν έχει ως συνομιλητές όσους μιλούσαν με τον Ανδρέα, όσους μπορούν να του δώσουν αίγλη και πρεστίζ, τότε αυτοί ακριβώς θα του δώσουν ένα φωτοστέφανο που θα τον βοηθήσει να γίνει πρωθυπουργός».