Πριν απο ένα χρόνο και με αφορμή μια αναφορά του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Ρουμπάτη στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ περί χρεών ύψους 180 εκατ. ευρώ του Ομίλου Μυτιληναίου στην ΔΕΗ, το newpost δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Μυτιληναίος - ΔΕΗ ποιός χρωστάει σε ποιον».

Μετά το δημοσίευμα το newpost επικοινώνησε τόσο με τον Όμιλο Μυτιληναίου όσο και με την ΔΕΗ.

Ο Όμιλος Μυτιληναίου ισχυρίστηκε τότε ότι με βάση την προσωρινή τιμή ρεύματος που είχε επιδικάσει  η ΡΑΕ, καμία απο τις επιχειρήσεις του Ομίλου δεν έχει υπερήμερες οφειλές προς στην ΔΕΗ. Αντιθέτως , υποστήριξε ότι η ΔΕΗ ειναι αυτή που έχει υπερήμερες οφειλές σε εταιρείες του Ομίλου και συγκεκριμένα στην Αλουμίνιο και στην ΜΕΤΚΑ.

Η ΔΕΗ ισχυρίστηκε τότε η εταιρεία Αλουμίνιο έχει υπερήμερες οφειλές προς την ΔΕΗ το ύψος των οποίων δεν ηταν σε θέση να προσδιορίσει δεδομένης της εκκρεμοδικίας ενώπιον της ΡΑΕ περι της τιμής του ρεύματος στην Αλουμίνιο.

Το newpost συμπέρανε τότε ότι Μυτιληναίος και ΔΕΗ μας δουλεύουνε αφού μιλάνε για εκατέρωθεν οφειλές εκατομμυρίων χωρίς να δίνουν κανένα στοιχείο κρυπτόμενοι πίσω απο την εκκρεμοδικία της ΡΑΕ.

Πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε η απόφαση της ΡΑΕ και διαβάζω στην σημερινή «Ημερησία» ότι σύμφωνα με ανάλυση της ALPHA Finance, η ΔΕΗ πρέπει να επιστρέψει στην Αλουμίνιο 40 εκατομμύρια ευρώ!!!

Είναι έτσι κύριοι της ΔΕΗ;
Είναι έτσι κύριε Πρόεδρε;

Με εκτίμηση
Ο Θείος