Σε συνέδριο στο Αμπού Ντάμπι θα βρεθεί σήμερα ο αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης προκειμένου να μιλήσει με θέμα «Οι Ρόλοι του Ναυτικού σε ένα Νέο Θαλάσσιο Περιβάλλον Ασφαλείας – Απαιτούμενες Δυνατότητες». 

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται να ενισχύσει τη συνεργασία της με τα κράτη της περιοχής σε όλους τους τομείς, καθώς οι σχέσεις αυτές είναι πολλά υποσχόμενες!

Το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του “Gulf Naval Commanders Conference 2013”, κατόπιν επίσημης προσκλήσεως από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Στο εν λόγω συνέδριο που πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι, υπό την αιγίδα του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναμένεται συμμετοχή σε επίπεδο Αρχηγών Πολεμικών Ναυτικών, δίδοντας την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στην συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΝ, από τις 7 έως 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του εκεί Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, Ναυάρχου Wu Shengli.

Ελπίζουμε ο Κινέζος ομόλογός του να τον ξεναγήσει στα νέα αποκτήματα του Κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού και σε αυτά που ναυπηγεί.

Γ. Κοκ.
 

TAGS