Σαν να μην έφταναν οι «πονοκέφαλοι» που δημιουργεί η συνεχής κριτική της αριστερής πλατφόρμας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως έχει να αντιμετωπίσει και ακόμη ένα μέτωπο, αυτή τη φορά από το εξωτερικό.

Τα όσα κυκλοφορούν για την υποψηφιότητά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόεδρο της Κομισιόν φαίνεται πως δεν αρέσουν σε ορισμένους... εκ Κύπρου ορμώμενους.

Ο λόγος για τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος άφησε σαφέστατες αιχμές για τον τρόπο που γνωστοποιήθηκε (...και δεν επισημοποιήθηκε) η υποψηφιότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέτοια σοβαρά ζητήματα πρέπει να είναι αποτέλεσμα προηγούμενης διαβούλευσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και όχι μονομερών εξαγγελιών», ήταν το... «καρφί» του Κυπριανού από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. 

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το κόμμα του δεν έχει συζητήσει καν την υποψηφιότητα: «Δεν μας έχει απασχολήσει ακόμη το θέμα, θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο σε κάποια φάση θα τεθεί στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, εφόσον αναλάβει σχετική πρωτοβουλία κάποιο από τα κόμματα της ομάδας».

«Εάν τεθεί επίσημα, θα μας απασχολήσει και θα πάρουμε θέση», είπε καταλήγοντας ο γ.γ. του ΑΚΕΛ

Εν κατακλείδι, σε ποιον απευθύνεται ο κ. Κυπριανού; Στον ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να δώσει δημοσιότητα στην πρωτοβουλία προτού καν επισημοποιηθεί ή στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και συγκεκριμένα στην κυρία Γκάμπι Τσίμερ του Die Linke που «έριξε», διακίνησε και «έτρεξε» την ιδέα; 

Εμείς απλά για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν θα επισημοποιηθεί στο συνέδριο του ΚΕΑ που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.