Μετά την Αμερική όπου έδωσε διαλέξεις στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου ο Γιώργος Παπανδρέου ρίχνει Άγκυρα στην Ευρώπη. 

Οι διαλέξεις του πρώην πρωθυπουργού ειναι sold out καθώς οι αιτήσεις για συμμετοχή στις ομιλίες του κυρίου Παπανδρέου ξεπερνούν κάθε προσδοκία των οργανωτών. 

Φαίνεται πως όλοι θέλουν να μάθουν πως ο κύριος Παπανδρέου χειρίστηκε την κρίση στην Ελλάδα. Απο αύριο λοιπόν, η χάρη του κυρίου Παπανδρέου θα ειναι στο Παρίσι. Στις 7, 8, 21, 22 και 25 Νοεμβρίου- ομγιωργος παπανδρεου θα δώσει σειρά διαλέξεων στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po), στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού πρόκειται «για μία από τις σημαντικότερες σχολές πολιτικής επιστήμης στην Ευρώπη, με διεθνές κύρος και ανοιχτούς ορίζοντες στην αναζήτηση νέων ιδεών, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την συνεργασία του Γιώργου Παπανδρέου. Πολύ περισσότερο που η τρέχουσα πολιτική περίοδος χαρακτηρίζεται από το ορόσημο των Ευρωπαϊκών Εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη».

Στις διαλέξεις του ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση στις ευρωεκλογές και στην κρισιμότητα τους για το μέλλον της Ευρώπης. Η συντηρητική Ευρώπη αναζητά λύσεις με ατολμία θα πει ο Γιώργος Παπανδρεου. Σε οτι αφορά τα οικονομικά ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πει οτι «χρειάζονται πολιτικές που θα δίνουν περισσότερο βάρος στη δημοσιονομική υπευθυνότητα έναντι της βίαιης προσαρμογής και στην ανάπτυξη έναντι της λιτότητας, θα προωθούν κοινές πολιτικές ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας και παράλληλα θα μεριμνούν για την ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των φορολογικών παραδείσων». 

Η αλήθεια ειναι οτι τον Παπανδρέου όλοι τον καλούν για ομιλίες ωστόσο υπάρχει γκρίνια και γιατί ουσιαστικά δεν βρίσκεται ποτέ στη Βουλή αλλά και γιατί η Αχαϊα έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση απο το ΠΑΣΟΚ στο ελληνικό κοινοβούλιο. Σε οτι αφορά την βουλευτική αποζημίωση ο κος Παπανδρέου έχει ζητήσει απο πέρυσι όταν και ξεκίνησε ο κύκλος ομιλιών στο Χαρβαρντ να μην πληρώνεται για τις μέρες της απουσίας του.

Α.Π.