Είναι ξανθιά, λιγνή φιγούρα, σικ ντυμένη και είναι σχεδόν πάντα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

Πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι αυτή η γυναίκα. Την βλέπουν σε κάθε εκδήλωση να συνοδεύει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν κυκλοφορεί στη Βουλή, όταν μπαίνει στο προεδρικό Μέγαρο.

Αυτή η γυναίκα λοιπόν είναι η Ζωή Χαλιδιά. Είναι η σκιά του Αλέξη Τσίπρα. Είναι η γυναίκα που αποφασίζει σχεδόν για όλα όσα αφορούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πολλούς δημοσιογράφους είναι απλησίαστη, είναι λίγοι οι δημοσιογράφοι με τους οποίους έχει επαφές.

Εκείνοι που γνωρίζουν αναφέρουν ότι πιθανότατα η κυρία Χαλιδιά αποφασίζει ακόμη και για τα ρούχα τα οποία ο κος Τσίπρας φοράει στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τη γνώμη της σχεδόν για τα πάντα.

Η ίδια προέρχεται από αστική οικογένεια και στο παρελθόν έχει εργαστεί σε διαφημιστικές εταιρίες αλλά και στον τομέα των δημοσίων σχέσεων.

Θέλει να κανονίζει τα πάντα ακόμη και που και με τι φόντο θα κάνει δηλώσεις ο κος Τσίπρας.

Προσφάτως σε μία συνάντηση του κυρίου Τσίπρα με πρέσβεις στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια η κυρία Χαλιδιά δεν ήθελε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δηλώσεις στο ξενοδοχείο καθώς θεώρησε ότι δε θα έκανε καλό στο προφίλ του.

Ζήτησε λοιπόν από τους δημοσιογράφους οι δηλώσεις να γίνουν είτε στη Βουλή είτε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν και δεν της «πέρασε» αλλά αυτή είναι η εξαίρεση.  

Α.Π