current views are: 1

9 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:24

Νέο «χτύπημα» από Παναγούλη: Φτιάξτε φυλακές γιατί θα σας χρειαστούν

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.

Δημοσίευση 12:24’
αρθρο-newpost

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.

«Ξαναχτύπησε» ο Στάθης Παναγούλης ο οποίος μετά τις «κρεμάλες» σήμερα κάλεσε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον υπουργό Δικαιοσύνης να φτιάξει τις φυλακές γιατί μπορούν να χρειαστούν. 

Ο κ. Παναγούλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις περικοπές των αποδοχών που υφίστανται οι συνταξιούχοι και είπε πως «αν υπήρχε άρθρο στον ποινικό κώδικα άρθρο για τιμωρία των ψευδών προεκλογικών δεσμεύσεων, η ηγεσία σας θα έπρεπε να διωχθεί σε βαθμό κακουργήματος».

Κλείνοντας, μάλιστα την ομιλία του ο κ. Παναγούλης είπε: «Πρέπει να φτιάξετε τις φυλακές γιατί μπορεί να σας χρειαστούν».

Αμέσως ο προεδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας του ζήτησε το λόγο τονίζοντας «Δεν το κατάλαβα αυτό. Ο πρόεδρος της Βουλής θα πάει φυλακή;». ενώ από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος που ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά ανέφερε «Δεν περίμενα ποτέ να ακούσω να μου πει κάποιος μέσα στη Βουλή πως θα πάω φυλακή».

Στη συνέχεια, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος που ανέβηκε στο βήμα μετά τον Στάθη Παναγούλη ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν περίμενα ποτέ να ακούσω να μου πει κάποιος μέσα στη Βουλή πως θα πάω φυλακή».

Ζέτα Μακρή: «Ντροπή για το κοινοβούλιο-Κρίμα για την αξιωματική αντιπολίτευση»

Για προσπάθεια «μπαχαλοποίησης» της πολιτικής ζωής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, λίγη ώρα αφότου είχε αποχωρήσει από το βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης.

Η φράση του κ. Παναγούλη την οποία είπε απευθυνόμενος στο προεδρείο «σας καλώ να απευθύνετε στην κυβέρνηση μια ανθρωπιστική έκκληση. Να φτιάξετε τις φυλακές, γιατί μπορεί να σας χρειαστούν», προκάλεσε την αντίδραση της υφυπουργού.

«Την ευπρέπεια της συζήτησης έως τώρα τη διατάραξαν δηλώσεις για φυλακές από τον ίδιο συνάδελφο, που προέτρεπε σε λιντσάρισμα. Από συνάδελφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανέχεται και δεν καταδικάζει -υποκινεί θα έλεγαν άλλοι, που είναι πιο αυστηροί από εμένα- έκνομες πράξεις, που φιλοξενεί στους χώρους της εξέχοντα στελέχη που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις με ιδιαίτερη ηθική απαξία. Ντροπή για το κοινοβούλιο κρίμα για την αξιωματική αντιπολίτευση» είπε η κ. Μακρή.

«Εμείς φυλακές θα φτιάξουμε. Μας το ζητάει… το ΣΔΟΕ»

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε, από το βήμα της Βουλής, στο Στάθη Παναγούλη ο βουλευτής ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης.

Απαντώντας στη φράση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ «Φτιάξτε φυλακές γιατί θα σας χρειαστούν», είπε:

«Εμείς φυλακές θα φτιάξουμε μας τις ζητάει το ΣΔΟΕ»!


σχετικα αρθρα